• Aproximativ 22.000 de copii şi adolescenţi din România suferă de afecţiuni psihice.
  • Impactul acestor afecţiuni asupra copiilor şi adolescenţilor este în creştere la nivel mondial.
  • Consiliul General al Municipiului Bucureşti a aprobat un protocol de colaborare între ASSMB şi Fundatia Metropolis pentru proiectarea şi construcţia unei noi clădiri care să găzduiască Secţia Clinică de Psihiatrie Pediatrică.

Aproximativ 22.000 de copii şi adolescenţi din România suferă de afecţiuni psihice, iar infrastructura actuală dedicată acestor pacienţi nu mai satisface cerinţele actuale, a transmis Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti.

Impactul acestor afecţiuni asupra copiilor şi adolescenţilor este în creştere la nivel mondial, arată tot mai multe studii. În România, actuala infrastructură este depăşită şi nu mai corespunde necesităţilor reale, în condiţiile în care mii de pacienţi pediatrici cu afecţiuni psihice au nevoie urgentă de îngrijire specializată, menţionează Administraţia.

„Nu îmi doresc să fie doar pe acte și nu îmi doresc să fie doar înainte de alegeri. Evident, prezumția mea, a omului care vede doar lucruri rele, sună în felul următor. Ce ar fi dacă ar fi doar o gogoașă înainte de alegeri? Sper să nu fie asta. Poate numărul acestor tineri este x10. Poate vorbim de 200.000. Acesta este adevărul”, a explicat Radu Leca, psiholog, la Aleph News.

Recomandări

7 LOCAȚII „BRIDGERTON"
CELE MAI VECHI DOVEZI ALE FUZIUNII
MAI SLĂBEȘTE-NE
SOPHIE TURNER, DESPRE DIVORȚUL DE JOE JONAS
VEZI WORLD PRESS PHOTO LA UNIVERSITATE
NOI IMAGINI ÎN CAZUL LUI „DIDDY"

ASSMB administrează Spitalul Clinic de Psihiatrie „Prof. dr. Alexandru Obregia” din Capitală, unitate medicală de referinţă în domeniul psihiatriei, înfiinţată în urmă cu 100 de ani.

Săptămâna aceasta, Consiliul General al Municipiului Bucureşti a aprobat un protocol de colaborare între ASSMB şi Fundatia Metropolis pentru proiectarea şi construcţia unei noi clădiri care să găzduiască Secţia Clinică de Psihiatrie Pediatrică.

„O clădire modernă, la standarde europene, care să reprezinte un spaţiu al speranţei şi al vindecări”, menţionează Administraţia, care subliniază că unitatea medicală are nevoie de o infrastructură care să corespundă nevoilor actuale ale pacienţilor.

Citește și