• O pastilă luată în fiecare zi ar putea preveni apariția bolii Parkinson.
  • O companie biofarmaceutică cu laboratoare în Oxford a dezvoltat un tratament conceput pentru a stimula un proces cunoscut sub numele de ,,autofagie”.
  • În prezent, nu există un tratament pentru Parkinson.

O pastilă luată în fiecare zi ar putea preveni apariția bolii Parkinson, sporind speranțele a zeci de mii de persoane care trăiesc cu această boală, scrie The Telegraph.

Cercetătorii vor prezenta săptămâna aceasta noi rezultate care indică faptul că medicamentul lor ar putea opri evoluția bolii Parkinson, după ce a fost testat pe șoareci și pe celule prelevate de la oameni cu această afecțiune.

În prezent, nu există un tratament pentru Parkinson, toate tratamentele existente fiind concepute pentru a ameliora simptomele.

Recomandări

SECURITATE LA MAREA NEAGRĂ
RUȘII JEFUIESC ÎN KURSK
AȘA, XI?
FLORENȚA COMBATE TURISMUL
TINEREȚE FĂRĂ BĂTRÂNEȚE
DIAVOLUL SE ÎMBRACĂ DE LA PRAGA

Aproximativ 145.000 de persoane suferă de Parkinson în Marea Britanie, iar această afecțiune neurologică are cea mai rapidă creștere din lume.

Estimările sugerează că, între 2020 și 2030, numărul lor va crește cu o cincime din cauza creșterii populației și a îmbătrânirii ei.

Samsara Therapeutics, o companie biofarmaceutică ale cărei laboratoare se află în Oxford, a creat un tratament destinat să stimuleze un proces cunoscut sub numele de ,,autofagie” .

Autofagia este un proces prin care organismul elimină celulele deteriorate pentru a face loc creării de celule noi, sănătoase.

Potrivit directorului științific Peter Hamley de la Samsara Therapeutics, studiul lor arată că, prin creșterea autofagiei, nivelul proteinei toxice a scăzut și șoarecii testați au reușit să își recupereze mișcările și controlul motor.

,,Credem că există o șansă de a inversa [boala Parkinson], deși este mai probabil să o oprească” , a spus el.

Compania lucrează, de asemenea, la alte medicamente care ar folosi același proces pentru a trata alte afecțiuni.

Specialiștii sugerează că în viitor, ar putea fi posibilă utilizarea autofagiei pentru a prelungi durata de viață a oamenilor. Cu toate acestea, acest lucru rămâne încă un subiect de cercetare.

Moguli ai tehnologiei, printre care Jeff Bezos de la Amazon, fondatorul PayPal Peter Thiel și fondatorul Google Larry Page, au investit în companii care se ocupă de longevitate.

Citește și

FOTO. Noi fotografii cu Prințul Louis, care sărbătorește cinci ani, au fost făcute publice de Casa Regală a Marii Britanii

Meghan Markle vorbește despre încoronarea regelui Charles al III-lea. Ce a transmis ducesa

Elon Musk îi răspunde lui Stephen King: „Am donat 100 milioane Ucrainei, tu cât ai donat?”