• Secretul unei rezoluții de început de an este să începi în decembrie.
  • Majoritatea oamenilor își promit să se apuce de sport în ianuarie.
  • Sălile de sport sunt arhipline la începutul anului.

Se apropie luna ianuarie și momentul în care vei promite că te apuci serios de treabă. Rezoluțiile de început de an sunt adesea sportul și mâncatul sănătos. Experții spun însă că cel mai bine începi din decembrie, dacă vrei să nu te lași după prima lună.

De ce oamenii așteaptă în mod tradițional până în ianuarie pentru a se angaja în rezoluții de fitness?

Asocierea lunii ianuarie cu noile începuturi și fenomenul psihologic cunoscut sub denumirea de „efectul proaspăt început” îi determină pe indivizi să aleagă această perioadă pentru rezoluții, în special pentru îmbunătățirea sănătății fizice și pierderea în greutate. Cercetarea profesorului de psihologie Dr. John Norcross din ultimii 40 de ani dezvăluie că obiectivele legate de sănătate domină, dar provocarea constă în susținerea acestor rezoluții. Mai mult de o treime din miile de oameni pe care i-a examinat spuncă vor o stare fizica mai bună.

Recomandări

A.I. NEWS
ULTIMATUM PENTRU HAMAS
CÂT INVESTESC PARTIDELE ÎN PROPAGANDĂ
UNDE MERGE REGELE CHARLES
MACRON A IEȘIT LA ATAC
FERRARI LANSEAZĂ UN NOU BOLID

A doua cea mai populară categorie este pierderea în greutate, 20% dintre participanți spunând că doresc să slăbească și 13% doresc să-și schimbe obiceiurile alimentare. Dar când doctorul Norcross i-a urmărit pe cei care au luat aceste rezoluții, a descoperit că o treime a renunțat după o lună – și după șase luni, majoritatea au renunțat.

Dezavantajele începerii obiectivelor de fitness în ianuarie

Vremea rece și excesele de sărbători împiedică adesea hotărârile din ianuarie. Expertul în sănătate Dr. Duane Mellor sugerează că începerea în decembrie este mai logica din punct de vedere comportamental, aliniindu-se cu încetinirea sezonieră. Stabilirea obiceiurilor la sfârșitul toamnei și la începutul iernii asigură o tranziție mai lină, permițând persoanelor să combată lenea și să îmbrățișeze rutine mai sănătoase înainte de goana tradițională de fitness din ianuarie.

Incepători pot fi descurajați de utilizatorii obișnuiți sau cu experiență – dar cu sălile de sport mult mai liniștite în preajma Crăciunului, aceștia se pot „simți mai confortabil”, cu timpul și spațiul necesar pentru a construi încrederea învățând cum să folosească aparatele sau să dezvolte tehnici.

Dacă vrei câteva sfaturi:

  • Mergi la sală cu un plan de antrenament.
  • Ia cu tine un prieten la un antrenament – va crește încrederea, mai ales dacă sunt mai avansați
  • Încercați o clasă și veniți devreme pentru a vorbi cu instructorul

Citește și