• Multe suplimente promit o listă lungă de beneficii, cum ar fi părul și unghiile mai puternice, creșterea energiei și scăderea balonării.
  • Numărul mare de produse disponibile pe piață sugerează că oamenii le cumpără.
  • „Suplimentele verzi nu sunt cu siguranță necesare pentru sănătate sau pentru o dietă sănătoasă”.

Companiile care vând suplimente de culoare verde susțin că o lingură din pulberea lor magică, amestecată cu apă, este tot ce aveți nevoie pentru a vă îmbunătăți sănătatea, conform BBC.

Mulți promit o listă lungă de beneficii potențiale, cum ar fi părul și unghiile mai puternice, creșterea energiei și scăderea balonării. Ambalajul curat, adesea verde, face reclamă la o listă de ingrediente, cum ar fi probiotice, antioxidanți și vitamine. Dar experții au declarat că există modalități mai ușoare și mai ieftine de a introduce acești nutrienți în dieta noastră.

Tamsin Hill, un dietetician, spune că a dat prima dată peste ele prin intermediul unei reclame pe rețelele de socializare și, din cauza slujbei sale, s-a interesat de ceea ce oferă. Ea s-a uitat la liderul de piață, Athletic Greens, care a fost evaluat ultima dată la 945 de milioane de lire sterline, și susține că administrarea pulberii sale de superalimente AG1 i-a făcut pe utilizatori să se simtă mai energici, să aibă o piele mai curată și mai puține pofte.

Recomandări

DUCESA SOPHIE VIZITEAZĂ UCRAINA
CINE-I „DI VINĂ”?
UE DĂ 9 MIL € PT. CHIRURGIA CU HOLOGRAME
NADAL SE CALIFICĂ ÎN TURUL PATRU LA MADRID
TRUMP MODIFICĂ DOBÂNDA DE REFERINȚĂ
MELONI CANDIDEAZĂ LA EUROPARLAMENTARE

„M-am uitat pe spatele pachetului la ingrediente și m-am gândit că nu este posibil ca acestea să îmbunătățească sănătatea într-un mod semnificativ”, spune ea.

O altă companie, Rheal Superfoods, susține că amestecul său zilnic de super verdețuri susține sănătatea digestivă, sistemul imunitar și „bunăstarea generală din interior”. Amestecul FS Greens de la Free Soul face, de asemenea, afirmații similare, promițând să ofere sprijin pentru digestie și imunitate prin ingrediente cheie precum ashwagandha, kiwi auriu și maca.

Hill spune că analizând aceste trei produse în special: „Aceste afirmații nu sunt susținute de dovezi științifice, iar dovezile pe care le avem sunt de o calitate foarte slabă”.

Nutriționista și autoarea Jenna Hope spune că a crezut că produsele super-verzi au avut inițial o atracție de nișă, dar spune că numărul mare de produse disponibile pe piață sugerează că oamenii le cumpără.

O estimare din industrie sugerează că piața de pulberi verzi se va dubla de la 220 de milioane de lire sterline în 2023 la aproape 395 de milioane de lire sterline până în 2030.

„Există o mulțime de informații înșelătoare – aceste mărci te fac să crezi că ai nevoie de aceste produse pentru a fi sănătos și pentru a-ți susține funcția cognitivă, sănătatea intestinală, energia și somnul. Dar, de fapt, știm că, dacă te concentrezi pe o dietă sănătoasă și echilibrată, poți obține și aceste beneficii și nu ai nevoie să consumi aceste pulberi verzi de elită”.

Nichola Ludlam-Raine, care reprezintă Asociația Dietetică Britanică, spune că „alimentele integrale ar trebui să fie întotdeauna prima alegere pentru nutriție”.

„Suplimentele verzi nu sunt cu siguranță necesare pentru sănătate sau pentru o dietă sănătoasă și, în plus, nu contează pentru cele cinci pe zi”, adaugă ea.

Ea recomandă ca oamenii să se concentreze pe consumul a 30 de alimente diferite pe bază de plante pe săptămână, cum ar fi cerealele integrale, pentru a crește aportul de fibre și adaugă că oricine dorește să ia un supliment verde ar trebui să consulte mai întâi un dietetician sau un nutriționist înregistrat.

Citește și