• Copilul tău e mai expus riscului de a avea lacune la nivel educațional decât de a fi infectat cu coronavirus.
  • „Mai mulți copii ar putea fi afectați de faptul că nu merg la școală decât dacă ar merge“, spune Chris Whitty, consilierul medical șef din UK.
  • Chris Whitty te avertizează că este important să înțelegi atât riscurile, cât și beneficiile privind redeschiderea școlilor.  

Copiii sunt expuși mai degrabă riscului de a fi afectați dacă nu se mai întorc la școală luna viitoare decât de a fi infectați cu coronavirus, spune consilierul medical șef din Marea Britanie, scrie BBC.

Cu doar câteva săptămâni înainte ca milioane de elevi din Anglia, Țara Galilor și Irlanda de Nord să se întoarcă la școală, prof. Chris Whitty spune că „riscul ca elevii să moară din cauza Covid-19 este incredibil de mic“, în timp ce cursurile de la care lipsesc „dăunează copiilor pe termen lung“.

Prof. Whitty spune, de asemenea, despre Covid-19 că va fi o provocare pentru cel puțin nouă luni de acum încolo. El e de părere că este puțin probabil să fie gata un vaccin în 2020, dar există o „șansă rezonabilă“ ca acesta să apară în iarna 2021-2022.

Recomandări

CE FACEM CU SISTEMUL PATRIOT
NIO LANSEAZĂ UN NOU MODEL
UNIVERSITATEA SPRIJINĂ ARTA
UE INVESTIGHEAZĂ META
AU VEDETELE SUCCES PE TINDER?
SUA SANCȚIONEAZĂ TRANSFERURILE ILEGALE DE ARME

„Mai mulți copii ar putea fi afectați de faptul că nu merg la școală decât dacă ar merge“, spune Whitty. „Există, de asemenea, dovezi foarte clare din Marea Britanie și alte state care demonstrează despre copii că sunt mai puțin afectați de boală și sfârșesc prin a fi spitalizați dacă au simptome de Covid“, a adăugat el.

Chris Whitty te avertizează că este important să înțelegi atât riscurile, cât și beneficiile privind redeschiderea școlilor.