• China interzice copiilor să își folosească telefoanele în exces.
  • Franța, Grecia și Olanda au interzis telefoanele mobile în școli.
  • România interzice telefoanele pentru elevii din clasele primare.

Numărul copiilor care petrec mai multe ore zilnic pe telefoane este în creștere. Cu toate că învață să folosească tehnologia cu dibăcie în epoca inteligenței artificiale, psihologii atrag atenția că timpul petrecut în exces pe telefoanele mobile poate să aibă un impact negativ asupra lor.

,,Ca adulți rămânem plăcut suprinși de performanțele la care pot ajunge copiii, însă ignorăm problemele legate de sănătatea mentală și fizică inclusiv. Pentru că în momentul în care consumăm sau stăm pe gadgeturi, și poziția corpului nu este una conformă. Nu suntem atenți la mediul înconjurător și la propria persoană și suntem captivați de mediul online”, declară Jeni Chiriac, psiholog.

Mai multe țări ca Franța, Olanda și Grecia interzic telefoanele mobile în școli, iar China limitează timpul petrecut pentru minori pe telefoane. Cum arată situația în România?

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI
CEI MAI BOGAȚI OAMENI DIN SUA

,,Aș sublinia faptul că și România interzice în noua lege a educației, care va intra în vigoare din septembrie. Interzice utilizarea la clasă a telefoanelor până la vârsta gimnazială. La liceu rămâne la latitudinea fiecărei școli, în funcție de regulamentul intern pe care și-l va face. Un pas facem și noi”, dezvăluie Bogdan Rațiu, profesor de limbă și literatură română, pentru ALEPH NEWS