• Coreea de Nord nu are niciun caz de coronavirus până în prezent.
  • Măsurile luate de autorități au fost descrise la începutul pandemiei ca fiind „o chestiune de interes național”.
  • Coreea de Nord a testat 23.121 de persoane, de la începutul pandemiei până pe 1 aprilie, toate testele având rezultat negativ.
  • Totuși, deși zeci de mii de persoane cu simptome specifice de coronavirus au fost carantinate, autoritățile nu au raportat niciun caz de COVID-19.

În timp ce autoritățile din toată lumea se confruntă cu numărul mare de îmbolnăviri cu coronavirus, Coreea de Nord este departe de pericolul pandemiei, conform celor mai noi date oferite specialiștilor OMS.

La începutul pandemiei, Coreea de Nord și-a descris eforturile de a combate pandemia ca fiind „o chestiune de interes național”: au închis granițele și le-au interzis turiștilor să intre în țară.

În prezent, Coreea de Nord încă este foarte strictă în ceea ce privește traficul de peste graniță, în timp ce zeci de mii de persoane care au prezentat simptome de coronavirus au fost carantinate. Autoritățile declară, însă, că nu există niciun caz de COVID-19. Mai multe voci susțin că declarațiile liderilor din Coreea de Nord sunt ciudate.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Un reprezentant al Coreei de Nord la OMS a trimis un email către Associated Press în cursul zilei de miercuri, unde oferea situația COVID-19 din țară.

Astfel, conform raportului, Coreea de Nord a testat 23.121 de persoane de la începutul pandemiei până la data de 1 aprilie. Toate testele au fost negative.