- Spitalele virtuale salvează spațiu și îți oferă șansa să primești îngrijirea necesară acasă.
- 86% din pacienții spitalului Alfred din Australia sunt mulțumiți de spitalizare.
- Tehnologia IoT îți măsoară nivelul de zahăr din sânge, tensiunea și ritmul cardiac.
Spitalele virtuale și Tehnologia Internet of Things devine din ce în ce mai căutată. De exemplu, Sitalul Virtual Regal Prințul Alfred din Australia are mare succes în rândul pacienților tratați virtual. Aproape 90% dintre aceștia spun că sunt foarte mulțumiți de acest tip de spitalizare.
Cum ne tratăm în spitalele virtuale? Și despre ce fel de tehnologie vorbim?
Spitalele virtuale sunt soluția modernă în acest secol. Spitalul Regal Prințul Alfred Virtual din Australia a avut peste 13.000 de pacienți în ultimele șase luni, iar 86% sunt foarte mulțumiți de acest tip de spitalizare.
Salvează spațiu în spitale și îți oferă șansa să primești îngrijirea necesară, fără să mai pleci de acasă. Studiul de caz McKinsey and Company ilustrează cum această inovație permite diagnosticul și tratamentul la distanță, inclusiv vizite regulate la domiciliu, ceea ce îți simplifică viața daca ai probleme legate de mobilitate. În plus, tehnologia Internet of Things (IoT) se integrează din ce în ce mai mult în îngrijirea spitalicească virtuală și aduce o evoluție numită „telemedicină 2.0”. Dispozitivele medicale oferă date care includ măsurători ale nivelurilor de zahăr din sânge, ale tensiunii arteriale și ale ritmului cardiac.
Și nu se opresc doar la gadget-uri, ci includ și soluții inteligente precum paturi și dozatoare de medicamente. Acestea nu doar furnizează informații detaliate despre starea pacienților, ci și permit notificarea în timp real a furnizorilor de servicii medicale. Această tehnologie a preluat încet controlul în ultimii ani și se pare că are o creștere continuă. Se estimează ca în 2 ani să se dubleze conectivitatea mobilă.
Citește și