- Resimțim din plin efectele unui aer prea uscat, mai ales în timpul iernii.
- Umiditatea scăzută cauzează uscarea mucoasei nazale și favorizează apariția sângerărilor nazale, declanșează alergii sau iritații la nivelul pielii, mâncărimi și usucă pielea.
- Noi cercetări științifice pot explica cum este afectată pielea de poluare, dar și modul în care aceasta îmbătrânește din cauza factorilor poluanți.
Tu știi cum îți afectează aerul poluat pielea? Un studiu realizat în orașul Boston de medicul dermatolog Shadi Kourosh (CUROȘ) arată că aerul duce la eczeme sau iritații pe piele. Aceasta a observat o creștere suspectă a numărului de pacienți în vara anului precedent, după incendiile devastatoare din regiunea canadiană Quebec, care au răspândit fumul toxic și în America de Nord.
„Legătura noastră cu mediul exterior este prin plămân, piele și intestin. Acolo suntem noi în legătură cu mediul exterior și toate injuriile acolo le primim. Firește că ne gândim la plămâni că este o suprafață care se expandează, dar pielea are o foarte mare importanță din cauză că, în primul rând, nu este suficient studiată și în al doilea rând, aceste zone expuse, față, gât, mâini, care au un mai mare risc vizavi de găsirea unor epitopi, a unor substanțe ce pot constitui baze pentru alergii”, a explicat Adrian Bîlbă, cercetător științific, la Aleph News.
Citește și