• Zonele verzi sunt invadate de căpuşe şi ţânţari.
  • Nicușor Dan, primarul Capitalei, spune că anul acesta tratamentele s-au dublat.
  • Insectele pot transmite boli periculoase precum West Nile sau Lyme.
  • Uleiul de levănţică ţine insectele la distanţă.

Bucureștiul se confruntă din nou cu problema țânțarilor. Dezinsecția întarzie și nici nu garantează eliminarea lor, deoarece substanțele omoară doar insectele adulte și nu afectează larvele.

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, se scuză că a fost o întârziere la început, însă, ritmul de tratamente este mai mare acum.

Nicușor Dan, primarul Capitalei: „În anii precedenți erau șapte tratamente pentru tânțari. Anul ăsta o să facem 14 și acum suntem la al 5-lea. După cum știți, atât Insitutul Cantacuzio,
cât și noi avem acele capcane pentru țânțari care pot să spună care sunt speciile de țânțari care trăiesc în anumite zone ale Bucureștiului”.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
TAYLOR ȘI TRAVIS, SURPRINȘI ÎN LAS VEGAS STRIP
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?
RAY CHAN A MURIT LA 56 DE ANI

Odată cu creșterea temperaturilor, zonele verzi sunt invadate de aceste insecte care pot transmite boli. Despre care sunt vorba, afli de la medicul epidemiolog Ana-Maria Dobrotă.

Cum ne putem proteja de țânțari și de căpușe

„Sunt mai multe boli infecţioase care au ca vector căpuşele sau ţânţarii. În România, principalele ar fi West Nile, virusul West Nile transmis prin înţepătura de ţânţar, iar cele transmise de căpuşe, cele mai întâlnite sunt boala Lyme şi richetioza, febră butonoasă”, a declarat Ana-Maria Dobrotă.

Medicul spune că este important să folosești uleiurile pe bază de levănţică, citronella sau rozmarin, pentru a ţine insectele la distanţă.

Ana-Maria Dobrotă: „În primul rând ar trebui să purtăm, dacă mergem în spaţii verzi, haine lungi, subţiri dar lungi, care să ne acopere mare parte din piele şi să folosim substanţe inclusiv bazate pe plante care să ne apere de insecte”.