• Medicii din India nu recomandă folosirea excrementelor de vacă în tratamentul împotriva Covid-19
  • Ei spun că nu există dovezii ştiinţifice care să ateste eficacitatea acestei metode
  • De altfel, această metodă chiar ar putea să contribuie la răspândirea virusului

Medicii din India nu recomandă folosirea excrementelor de vacă în tratamentul împotriva Covid-19, relatează Reuters. Ei spun că nu există dovezi ştiinţifice care să ateste eficacitatea acestei metode, care ar putea să răspândească alte boli.

India are 22,6 milioane de cazuri de coronavirus şi 246.116 de decese raportate, însă experţii spun că numărul real ar putea fi de cinci până la 10 ori mai mare. Ţara duce lipsă de locuri libere în spitale, oxigen şi medicamente, astfel că mulţi bolnavi sunt lăsaţi să moară din această cauză.

În statul Gujarat din vestul Indiei, unele persoane merg la adăposturile de vaci o dată pe săptămână pentru a-şi acoperi corpurile cu urină şi excremente de vacă în speranţa că le va spori imunitatea împotriva Covid sau îi va ajuta să se recupereze.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

În hinduism, vaca este un simbol sacru al vieţii şi al pământului. Hinduşii au folosit timp de mai multe secole excremente de vacă pentru a-şi curăţa casele şi pentru ritualurile de rugăciune, crezând că are proprietăţi terapeutice şi antiseptice.

În timp ce participanţii aşteaptă să se usuce amestecul de urină şi excremente, ei fac yoga pentru a creşte nivelul de energie. Ulterior, sunt curăţaţi cu lapte.

Medicii şi oamenii de ştiinţă din India şi din întreaga lume au avertizat în repetate rânduri cu privire la tratamentele alternative împotriva Covid, spunând că pot duce la un sentiment fals de securitate şi pot complica problemele de sănătate.

„Nu există dovezi ştiinţifice concrete că bălegarul de vacă şi urina cresc imunitatea împotriva Covid-19. Se bazează doar pe credinţă”, a declarat dr. JA Jayalal, preşedintele Asociaţiei Medicale Indiene.

De asemenea, există îngrijorări cu privire la faptul că practica aceasta ar putea contribui chiar la răspândirea virusului, din cauza grupurilor de oameni care se adună pentru acest fel de „tratament”.