• Patrick Vallance a spus că o altă pandemie este „absolut inevitabilă”.
  • El a spus că există probleme cu viteza și eficiența modului în care sunt efectuate anchetele.
  • El a lăudat proiectul de lege împotriva fumatului.

Fostul consilier științific, Patrick Vallance, a spus că o altă pandemie este „absolut inevitabilă” și a îndemnat viitorul guvern britanic să se concentreze pe pregătirea ei, avertizând că „nu suntem încă pregătiți”. Vorbind la un eveniment la festivalul Hay din Powys, Vallance a spus că „este grozav că avem alegeri”, deoarece există „în mod clar probleme care trebuie rezolvate”, scrie The Guardian. Unul dintre lucrurile pe care trebuie să le facă următorul guvern este să implementeze „o supraveghere mai bună pentru a putea identifica aceste lucruri”, a spus el.

El a reiterat, de asemenea, ceea ce le-a spus liderilor G7 în 2021, că „trebuie să fim mult mai rapizi, mult mai aliniați – și există modalități de a face acest lucru – la obținerea de teste, de diagnosticare rapide, vaccinuri rapide, tratamente rapide, nu trebuie să intru în măsurile extreme care au avut loc” în timpul pandemiei de Covid-19. Măsurile pe care le recomandă el sunt posibil de implementat, crede Vallance, dar „necesită o oarecare coordonare”. El a spus că până în 2023 G7 a „cam uitat” de punctele pe care le-a spus în 2021. „Nu poți uita de asta”, a îndemnat el, recomandând ca pregătirile pentru pandemie să fie tratate în mod similar cu forțele armate.

„Știm că trebuie să avem o armată, nu pentru că va fi un război anul acesta, dar știm că este o parte importantă a ceea ce avem nevoie ca națiune”, a spus el. „Trebuie să tratăm această pregătire în același mod și să nu o privim ca pe un lucru ușor de redus atunci când nu există niciun semn de pandemie – pentru că nu vor exista semne de pandemie.”El a menționat impulsul Organizației Mondiale a Sănătății pentru acordul privind pandemia, un acord propus pentru ca țările să lucreze împreună pentru a se pregăti pentru pandemii, ca fiind unul dintre „pașii în direcția corectă” care sunt făcuți. „Dar nu cred că există suficientă concentrare”, a spus el. Dacă această problemă va fi scoasă din agendele G7 și G20, „vom fi exact în aceeași poziție și sper că acesta este un rezultat important al anchetei”.

Recomandări

A ÎNCEPUT BACALAUREATUL 2024
ISRAELUL MOBILIZEAZĂ REZERVIȘTI
CARE SUNT FUNCȚIILE DE TOP DIN UE
CUM SE ÎNCHEIE SAGA LA S1 SI S2?
CASH SAU LA BANCĂ?
E BĂTAIE PE POSTUL LUI DRULĂ

Acestea fiind spuse, el a spus că există probleme cu viteza și eficiența modului în care sunt efectuate anchetele și a spus că „trebuie să găsim o modalitate mai bună” de a le face. Deși Vallance crede că este timpul să aibă loc alegeri, el a lăudat proiectul de lege împotriva fumatului al guvernului și a spus că este dezamăgit că nu va fi aprobat înainte de alegeri. „Cred că acesta trebuie reluat rapid după aceea.”

Întrebat dacă protestatarilor ar fi trebuit să li se permită să joace Things Can Only Get Better în timpul discursului lui Rishi Sunak, miercuri, lângă 10 Downing Street, el a spus că astfel de proteste sunt „parte din democrația noastră” și că Sunak și decizia echipei sale de a nu găsi o locație. „Haosul acelui eveniment a fost emblematic”, a spus el.

Cu toate acestea, el crede că anumite acte de protest depășesc o linie. Vallance este președintele Muzeului de Istorie Naturală și a spus că atunci când a fost aruncată vopsea peste o expoziție a fost „greșit”, iar dacă protestatarii Just Stop Oil ar fi reușit să deterioreze Magna Carta la începutul acestei luni, și asta ar fi fost greșit.

Citește și