• Richard Scott William Hutchinson s-a născut cu 131 de zile înainte de scadența prevăzută.
  • A fost recunoscut de Guinness drept „cel mai prematur copil din lume”.
  • Nou-născutul a depășit șansele minime de supraviețuire și a sărbătorit prima sa naștere.

„Cel mai prematur bebeluș din lume” avea greutatea de sub un kilogram când a venit pe lume. În acel moment, i s-au acordat 0% șanse de supraviețuire, iar medicii săi i-au pregătit pe părinți pentru ce e mai rău. Însă, din fericire, nou-născutul a avut parte de prima sa aniversare de când a venit pe lume, devenind „cel mai prematur copil” care a supraviețuit, potrivit Guinness World Records, notează CNN.

Richard Scott William Hutchinson s-a născut cu cinci luni înainte de termen, iar Guinness World Records l-a recunoscut drept „cel mai prematur bebeluș din lume”. FOTO AICI

S-a născut cu 131 de zile înainte de scadența prevăzută și cântărea doar 337 de grame. Conforma Guiness, Richard era atât de mic, încât părinții săi îl puteam ține în palmă.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

A stat 6 luni în spital

„Când părinții săi, Rick și Beth, au primit consiliere prenatală cu privire la ce să se aștepte de la un bebeluș născut atât de devreme, echipa noastră de neonatologie le-a dat 0% șanse de supraviețuire”, a declarat dr. Stacy Kern, neonatologul lui Richard la Children’s Minnesota.

Din cauza pandemiei de coronavirus, părinții nu au putut să stea noaptea cu Richard în spital, în timp ce alți membri ai familiei nu au putut nici măcar să-l viziteze. Richard a stat peste șase luni în spital, dar în decembrie 2020 a reușit să plece acasă cu familia sa.