• Gabriel Diaconu: Este considerată de unii specialişti, la acest moment, drept o «super-variantă».
  • Gabriel Diaconu: Termenul ”val” este impropriu atâta vreme cât vaccinarea continuă.
  • Gabriel Diaconu: Observaţiile actuale, cel puţin cele din Israel, arată că infecţiile observate cu Delta la cei vaccinaţi sunt, cel mai probabil, cauzate de un viciu statistic.

Psihiatrul Gabriel Diaconu a explicat pe pagina sa de facebook despre ce înseamnă tulpina Delta a coronavirusului şi cât de periculoasă este, el intuind că se va ajunge ca vaccinarea anti-Covid să fie tot atât de periodică precum cea antigripală.

„Delta Plus este o linie separată de descendenţă din Delta, comună în privinţa caracteristicilor unor gene care sunt implicate în sinteza proteinei Spike cu varianta Beta, sau «mutaţia Kent» britanică. Drept urmare, este considerată de unii specialişti, la acest moment, drept o «super-variantă», atât privind infecţiozitatea, dar şi capacitatea de bypass a sistemului imun. Delta Plus ne îngrijorează foarte tare, medical”, scrie Gabriel Diaconu.  

Totodată, medicul este de părere că în câteva luni numărul infecțiilor cu COVID va reîncepe să crească.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

„E o chestiune de luni până când numărul infecțiilor cu COVID va reîncepe să crească. Termenul ”val” este impropriu atâta vreme cât vaccinarea continuă, și rămâne un stăvilar în calea conectomicii virale, i.e. distanței oarecare pe care trebuie să o parcurgă virusul între două gazde vulnerabile”, scrie Gabriel Diaconu.

Psihiatrul a comentat și datele cu privire la situaţia din Istrael, ţara campioană la vaccinare, dar care în ultimul timp a raportat o explozie de cazuri COVID-19 cu tulpina indiană.

„Observaţiile actuale, cel puţin cele din Israel, arată că infecţiile observate cu Delta la cei vaccinaţi sunt, cel mai probabil, cauzate de un viciu statistic, nicidecum de o predispoziţie a celor vaccinaţi de a contacta noua variantă. Pe de altă parte – ce-ar fi trebuit să reţinem deja, ca strategie de sănătate publică – e că ce e astăzi în Hanoi, mâine e în Buenos Aires. Şi cu transformările dureroase, durabile în ce priveşte circulaţia oamenilor pe mari distanţe (aeroportuar, feroviar, maritim, rutier etc.), plasa de siguranţă nu e perfectă”, mai scrie Gabriel Diaconu.