• Sophie Walker, în vârstă de 16 ani, a fost diagnosticată cu o tumoare Wilms – un tip de cancer la rinichi – pe 25 octombrie 2017.
  • După o perioadă inițială de 27 de săptămâni de chimioterapie, Sophie a intrat în remisie până în ianuarie 2020 – când un RMN de rutină a arătat ceva îngrijorător”.
  • În ciuda acestui pic de speranță” – Sophie încă se luptă„profund” cu anxietatea și depresia legată de sănătate – iar Megan a simțit exact același lucru”.

O adolescentă a suferit „în mod bizar” simptomele cancerului de când sora geamănă identică a fost diagnosticată în 2017 – în ciuda faptului că ea însăși nu are această boală. Sophie Walker, în vârstă de 16 ani, a fost diagnosticată cu o tumoare Wilms – un tip de cancer la rinichi – pe 25 octombrie 2017 și a început un tratament de chimioterapie de patru săptămâni la scurt timp după aceea, relatează The Independent.

În cei cinci ani care au trecut de atunci, ea a intrat în remisie de două ori – dar a recidivat de patru ori. În tot acest timp, sora ei geamănă, Megan, s-a confruntat cu multe dintre aceleași simptome. După ce Sophie a fost diagnosticată în urma unor crampe, Megan a început să aibă simptome similare – inclusiv dureri de stomac și de spate, paloare – chiar și pierdere în greutate.

Povestea celor două surori

Mama fetelor, Rebecca Walker, din Edinburgh, Scoția, a declarat: Când Sophie a fost diagnosticată prima dată, Megan a avut toate simptomele. Oamenii comentează tot timpul despre cât de bolnavă arată – este chiar mai palidă decât sora ei. I s-au făcut toate testele posibile pentru cancer și nu este absolut nimic în neregulă cu ea. Este atât de bizar.”

Recomandări

ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
CUM ÎNVINGE EUROPA CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE

După o perioadă inițială de 27 de săptămâni de chimioterapie, Sophie a intrat în remisie până în ianuarie 2020 – când un RMN de rutină a arătat ceva îngrijorător” pe coloana ei vertebrală. Un consultant a informat-o pe Rebecca că biopsia inițială a semănat pe coloana vertebrală – ceea ce înseamnă că acul introdus în tumora inițială a lui Sophie s-a dislocat și a răspândit celulele canceroase. După un tratament de trei săptămâni de radioterapie, o recidivă în decembrie 2021 și o remisie în decembrie 2022, medicii i-au spus lui Sophie, cu doar trei luni în urmă, că a recidivat din nou.

Rebecca a declarat: Am fost foarte îngrijorată. Ne-am dus să o verificăm pe Sophie într-o zi și medicul ne-a spus că nu poate simți nimic acolo, dar până a doua zi, am fost chemați din nou. Tot ce a putut spune doctorul a fost că rezultatele nu erau bune – iar ea a început să plângă. Sophie a văzut privirea de pe fața ei și a cedat, pentru prima dată în șase ani de când avea cancer.”

Tatăl lui Sophie, Jamie Walker, în vârstă de 44 de ani, a ieșit din cameră cu Sophie pentru a o consola – între timp, Rebecca a rămas pentru a pune întrebări suplimentare.

Ea a spus: Mi s-a spus să o iau cu mine și să-mi fac amintiri, cât timp este suficient de bine.” De la aflarea veștii, medicul lui Sophie a spus că va putea fi operată de tumora de cancer de pe coloana vertebrală – de către o echipă de chirurgi, oncologi, chirurgi pediatri și chirurgi plasticieni.

În ciuda acestui pic de speranță” – Sophie încă se luptăprofund” cu anxietatea și depresia legată de sănătate – iar Megan a simțit exact același lucru”.

În timp ce cei mai mari au grijă de cei mai mici din casă, Megan va sta în spital alături de Sophie, uneori până la 3 dimineața”, a adăugat Rebecca. Nu o va părăsi până când nu va spune: Sunt obosită, vreau să mă culc”.

Citește și