Gemenele identice care suferă aceleași simptome de cancer, dar numai una dintre ele are boala. Ce spun medicii

O adolescentă a suferit „în mod bizar” simptomele cancerului de când sora geamănă identică a fost diagnosticată în 2017 – în ciuda faptului că ea însăși nu are această boală. Sophie Walker, în vârstă de 16 ani, a fost diagnosticată cu o tumoare Wilms – un tip de cancer la rinichi – pe 25 octombrie 2017 și a început un tratament de chimioterapie de patru săptămâni la scurt timp după aceea, relatează The Independent.

În cei cinci ani care au trecut de atunci, ea a intrat în remisie de două ori – dar a recidivat de patru ori. În tot acest timp, sora ei geamănă, Megan, s-a confruntat cu multe dintre aceleași simptome. După ce Sophie a fost diagnosticată în urma unor crampe, Megan a început să aibă simptome similare – inclusiv dureri de stomac și de spate, paloare – chiar și pierdere în greutate.

Povestea celor două surori

Mama fetelor, Rebecca Walker, din Edinburgh, Scoția, a declarat: Când Sophie a fost diagnosticată prima dată, Megan a avut toate simptomele. Oamenii comentează tot timpul despre cât de bolnavă arată – este chiar mai palidă decât sora ei. I s-au făcut toate testele posibile pentru cancer și nu este absolut nimic în neregulă cu ea. Este atât de bizar.”

După o perioadă inițială de 27 de săptămâni de chimioterapie, Sophie a intrat în remisie până în ianuarie 2020 – când un RMN de rutină a arătat ceva îngrijorător” pe coloana ei vertebrală. Un consultant a informat-o pe Rebecca că biopsia inițială a semănat pe coloana vertebrală – ceea ce înseamnă că acul introdus în tumora inițială a lui Sophie s-a dislocat și a răspândit celulele canceroase. După un tratament de trei săptămâni de radioterapie, o recidivă în decembrie 2021 și o remisie în decembrie 2022, medicii i-au spus lui Sophie, cu doar trei luni în urmă, că a recidivat din nou.

Rebecca a declarat: Am fost foarte îngrijorată. Ne-am dus să o verificăm pe Sophie într-o zi și medicul ne-a spus că nu poate simți nimic acolo, dar până a doua zi, am fost chemați din nou. Tot ce a putut spune doctorul a fost că rezultatele nu erau bune – iar ea a început să plângă. Sophie a văzut privirea de pe fața ei și a cedat, pentru prima dată în șase ani de când avea cancer.”

Tatăl lui Sophie, Jamie Walker, în vârstă de 44 de ani, a ieșit din cameră cu Sophie pentru a o consola – între timp, Rebecca a rămas pentru a pune întrebări suplimentare.

Ea a spus: Mi s-a spus să o iau cu mine și să-mi fac amintiri, cât timp este suficient de bine.” De la aflarea veștii, medicul lui Sophie a spus că va putea fi operată de tumora de cancer de pe coloana vertebrală – de către o echipă de chirurgi, oncologi, chirurgi pediatri și chirurgi plasticieni.

În ciuda acestui pic de speranță” – Sophie încă se luptăprofund” cu anxietatea și depresia legată de sănătate – iar Megan a simțit exact același lucru”.

În timp ce cei mai mari au grijă de cei mai mici din casă, Megan va sta în spital alături de Sophie, uneori până la 3 dimineața”, a adăugat Rebecca. Nu o va părăsi până când nu va spune: Sunt obosită, vreau să mă culc”.

Citește și

Exit mobile version