• Ludovic Orban anunță că vom avea 200 de paturi de ATI în plus
  • La opt luni după ce a izbucnit epidemia de coronavirus, guvernanţii se gîndesc cum să modifice secţiile de ATI, ca să scadă presiunea pe ele.
  • Nelu Tătaru, ministrul Sănătății susține că, de o lună, tot cere suplimentarea spitalelor Covid.

„Din aproape în aproape” – asta este strategia românească anti-Covid. Ludovic Orban anunță că vom avea 200 de paturi de ATI în plus.

Andreea Burnar, corespondent Aleph News: „Față de lunea trecută, avem cu 105 mai mulți bolnavi de Covid-19 la terapie intensivă. Știm că Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, susține că de o lună tot cere suplimentarea acestor spitale Covid, și încet încet crește numărul lor, câte unul în plus în fiecare județ, și două în București. La 8 luni după ce a izbucnit epidemia, guvernanții se gândesc acum cum să modifice secțiile ATI, ca să scadă presiunea pe ele. Și-au dat seama că o parte dintre cei care sunt internați în aceste secții ar putea fi tratați și în alt tip de saloane. Ministrul Sănătății spune că am ajuns la 272 spitale care sunt în faza 1, faza 2 sau spitale suport Covid, iar în Spitalele Județene sunt folosite secțiile de terapie intensivă. Numărul lor nu este clar nici acum. Doar se poate aproxima”.

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății: „Sunt secţii de terapie intermediară care trebuie mai întâi realizate la nivelul fiecărui spital sau de preanestezie sau de preterapie. Sunt cerute în evaluare, evaluările se fac după guri de oxigen, după posibilitatea de adaptare a aparatelor şi după potenţialul de energie electrică. Din totalul de 1149 de pacienţi de la ATI, 309 sunt pe respiraţie artificală invazivă, 350 sunt pe CPAP şi restul sunt pe diverse surse de oxigenoterapie. După cum știți, în acest moment sunten în jur de 1300 de paturi la terapie intensivă, 1350 cu spitalele de suport Covid, cu suplimentarea pe care o facem într-o săptămână de 200 la nivel național.”

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
TAYLOR ȘI TRAVIS, SURPRINȘI ÎN LAS VEGAS STRIP
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?
RAY CHAN A MURIT LA 56 DE ANI