Noi modificări ale concediilor și adeverințelor medicale. Ce se va întâmpla cu angajații și angajatorii în următoarea perioadă

  • Guvernul schimbă iarăși regulile pentru concediile medicale
  • Mărește amenzile și te scapă de luat hârtii

Scăpăm de una dintre hârtii, iar asta însemană că nu mai ești obligat să te duci la angajator și să iei acea adeverință care să dovedească faptul că ești angajat în locul respectiv. În schimb, modificările mai importante sunt legate de amenzi și de sinceritate. Guvernul vrea mai multă sinceritate și de la angajator, și de la angajați.

Spre exemplu, dacă ai mai multe locuri de muncă, nu poți intra într-un singur concediu medical și să mergi în continuare la job-urile celelalte. Trebuie să-ți anunți toți angajatorii că ai intrat în medical. Dacă îți minți angajatorul, riști o amendă de până la 2.000 de lei. De altfel, și angajatorul poate să încaseze o amendă care a crescut, ajunge acum până la 6.000 de lei dacă nu-ți plătește corect sau la timp concediul medical. Există sancțiuni ceva mai drastice pentru medici. Am avut atâtea cazuri în care dădeau concedii medicale false. Acum, amenda pentru astfel de situații a crescut până la 11.000 de lei. Mai apare o noutate, doctorii sunt obligați să te urmărească din punct de vedere medical atunci când te afli în această situație și să-ți facă inclusiv un plan terapeutic. Dacă nu fac asta, riscă o amendă de până la 10.000 de lei.

Ce pățești dacă minți angajatorul

Amendă – 1.000 – 2.000 lei

Ce pățește angajatorul care nu-ți dă concediu medical sau nu-l dă corect

Amendă: 3.500 lei – 6.000 lei

Ce pățește medicul care dă concediu fals

Amendă: 6.000 – 11.000 lei

Ce pățește medicul care nu întocmește un plan de monitorizare al pacientului

Amendă: 5.000 lei – 10.000 lei

Concediu de carantină

În ceea ce privește carantina la întoarcerea din zone de risc, indemnizația este pentru 5 zile, nu 14 ca până acum.