• Directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a declarat că majoritatea cazurilor continuă să apară la bărbații care fac sex cu alți bărbați.
  • Potrivit Dr. Rosamund Lewis, responsabilul tehnic al OMS pentru variola maimuței, vaccinul este o măsură de precauție necesară.
  • Lucrările de redenumire a bolii și a virusului sunt în curs de desfășurare, a spus directorul OMS.

Cazurile de variola maimuței au crescut cu peste 20% în întreaga lume săptămâna trecută, a anunțat miercuri Organizația Mondială a Sănătății într-o conferință de presă.

Peste 35.000 de cazuri au fost raportate la nivel global, majoritatea în Europa și în America. Au fost raportate 12 decese. Directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a declarat că majoritatea cazurilor continuă să apară la bărbații care fac sex cu alți bărbați. El a subliniat, de asemenea, importanța de a se asigura că stocul global de vaccin împotriva variolei maimuțelor, numit Jynneos, a fost disponibil la scară largă.

Rămânem îngrijorați de faptul că accesul inechitabil la vaccinuri pe care l-am văzut în timpul pandemiei COVID-19 se va repeta și că cei mai săraci vor continua să fie lăsați în urmă, a declarat Tedros. vaccinul poate reduce riscul de expunere și scade riscul de infecție severă.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Potrivit Dr. Rosamund Lewis, responsabilul tehnic al OMS pentru variola maimuței, vaccinul este o măsură de precauție necesară, chiar dacă nu este 100% eficient.

Am știut încă de la început că acest vaccin nu va fi un glonț de argint, că nu va răspunde tuturor așteptărilor care se pun pe el și că nu avem date ferme privind eficacitatea sau eficiența în acest context, a declarat Lewis.

Oamenii trebuie să aștepte până când vaccinul poate genera un răspuns imunitar maxim, dar nu știm încă care va fi eficacitatea în general. Tedros a mai spus în timpul reuniunii că au redenumit două clade cunoscute ale virusului folosind numere romane.

Anunțul a fost făcut în contextul în care OMS a luat în considerare posibilitatea de a schimba numele virusului pentru a adera la cele mai bune practici actuale, pentru a preveni ofensarea sau afectarea oricărui grup cultural, național sau a oricărui alt grup demografic sau grup, inclusiv a animalelor.

Miercuri, Tedros a declarat că o reuniune a experților a convenit să redenumească clada din Bazinul Congo sau din Africa Centrală în clada I, iar clada din Africa de Vest va fi denumită de acum înainte clada II. mecanismul de denumire va fi aplicat în viitor tuturor cladelor, a spus el. Lucrările de redenumire a bolii și a virusului sunt în curs de desfășurare, a spus el.