• Israelul va oferi începând de duminică a treia doză de vaccin împotriva coronavirusului pentru persoanele cu vârsta de peste 60 de ani, relatează BBC.
  • De asemenea, țara a aprobat vaccinarea împotriva COVID a copiilor vulnerabili cu vârste între 5 și 11 ani.
  • Președintele țării a primit vineri a treia doză de vaccin anti-COVID.

ACTUALIZARE. Președintele Isaac Herzog a primit vineri a treia doză de vaccin anti-Covid.

Israelul va oferi începând de duminică a treia doză de vaccin împotriva coronavirusului pentru persoanele cu vârsta de peste 60 de ani, a declarat premierul Naftali Bennett.

Cei care au primit a doua injecție cu cel puțin cinci luni în urmă vor fi eligibili pentru o injecție de rapel Pfizer începând de duminică, a precizat el.

Recomandări

BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
EMMA STONE ÎȘI DEZVĂLUIE NUMELE REAL
CE FACEM CU POLUAREA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE

Președintele Isaac Herzog, care împlinește 61 de ani în septembrie, va fi primul care va primi rapelul, vineri.

Vaccinarea cu a treia doză vine pe fondul unei creșteri a numărului de infecții în Israel și a îngrijorării în multe țări cu privire la varianta Delta, care este foarte contagioasă.

„Descoperirile arată că există un declin al imunității organismului în timp. Scopul dozei suplimentare este de a o construi din nou și, astfel, de a reduce semnificativ șansele de infecție și de boală gravă”, a mai declarat premierul Bennett, joi, în cadrul unui briefing.

Prim-ministrul a adăugat că 2.000 de persoane cu un sistem imunitar slăbit au primit deja o a treia doză fără efecte secundare grave.

Experții spun că nu este încă clar dacă o a treia doză va reduce cazurile de COVID.

Luna trecută, autoritățile israeliene au reintrodus cerința de a purta măști în interior, pe fondul creșterii numărului de cazuri de COVID.

Israelul a fost una dintre cele mai de succes țări din lume în lupta împotriva pandemiei. Țara a pus în aplicare cel mai rapid program de vaccinare, în cadrul căruia mai mult de jumătate din populația de 9,3 milioane de locuitori a fost imunizată parțial sau total.

Israelul a raportat aproape 870.000 de infecții de la începutul epidemiei, cu aproape 6.500 de decese, potrivit Universității Johns Hopkins din America.