Raed Arafat, după carantinarea Timișoarei: La acest moment nu există nicio discuţie despre lockdown total

Foto: Profimedia
  • Raed Arafat: La acest moment nu există pe masă nicio discuție despre un lockdown total
  • Raed Arafat: România a avut măsuri mai balansate comparativ cu alte țări unde s-au luat măsuri de lockdown
  • Timișoara va intra în carantină, începând de luni

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a spus, sâmbătă, în contextul carantinării municipiului Timișoara, că nu se pune problema, deocamdată, să fie instituit un lockdown total.

„La acest moment nu există pe masă nicio discuție despre un lockdown total. România a avut măsuri mai balansate comparativ cu alte țări unde s-au luat măsuri de lockdown. La noi nu s-a ajuns aici și încercăm tot posibilul să nu ajungem”, a spus Raed Arafat, la Digi 24.

Decizia de carantinare totală a României „depinde de noi”, a mai spus Raed Arafat.

Asta depinde de noi, iar măsurile locale și zonale ne ajută să nu ajungem pe plan național sau pe o zonă mai mare să luăm măsuri mai drastice. Dacă nu le luăm vom ajunge să luăm măsuri naţionale mult mai drastice şi asta încercăm să evităm”, a mai spus șeful DSU.

Timișoara intră în carantină, de luni

Municipiul Timişoara şi mai multe comune intră în carantină din cauza numărului mare de cazuri COVID-19, a decis Comitetul Județean de Situații de Urgență Timiș, în ședința de sâmbătă.

„Se carantinează Timișoara și patru comune periurbane Giroc, Ghiroda, Moșnița Nouă și Dumbrăvița”, conform sursei citate.

Decizia a fost luată cu 30 „voturi pentru”, 4 voturi „împotrivă” și 4 abțineri.

Timișoara a ajuns la o rată de infectare de 7.49 la mia de locuitori.