• A apărut raportul cerut de Joe Biden în urmă cu 90 de zile, raport în care au fost colectate informații cu privire la originea coronaviruslui.
  • Raportul arată că virusul a apărut, inițial, printr-o expunere la scară mică, iar primul grup de oameni care au prezentat simptome specifice virusului SARS-CoV-2 au fost depistați în decembrie 2019 în Wuhan, China.
  • Raportul mai arată că virusul nu a fost dezvoltat cu scopul de a fi folosit ca armă biologică.
  • Joe Biden: Vom face tot ceea ce ne stă în putință pentru a depista originea acestei epidemii care a provocat atâta durere și moarte în întreaga lume.

Cele 90 de zile în care serviciile americane trebuiau să îi răspundă lui Biden s-au încheiat. Rezultatul? Serviciile de inteligență spun că analiza lor îți arată că virusul nu a fost produs în laborator.

Raportul arată că virusul a apărut printr-o expunere la scară mică, inițial în noiembrie 2019, iar primii oameni care au prezentat simptome specifice infectării cu SARS-CoV-2 au fost depistați în decembrie 2019, în Wuhan – China.

Raportul mai arată că virusul nu a fost dezvoltat cu scopul de a fi folosit ca armă biologică. De asemenea, oficialii chinezi au declarat că nu au știu de existența virusului înainte de apariția focarului inițial de coronavirus.

Recomandări

CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
RĂMÂNE TRUMP FĂRĂ IMUNITATE?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN
METROUL NU MAI BATE PASUL PE LOC

În urma unei analize asupra tuturor rapoartelor de informații, nu se poate trage o concluzie exactă asupra originii virusului.

Joe Biden: Vom face tot ceea ce ne stă în putință pentru a depista originea acestei epidemii care a provocat atâta durere și moarte în întreaga lume

Președintele Statelor Unite ale Americii a reacționat rapid la apariția acestui raport. Joe Biden a transmis un comunicat în care a spus că: „Săptămâna aceasta, am primit raportul privind cele 90 de zile pe care le-am cerut comunității noastre de informații să le efectueze pentru a afla originile pandemiei COVID-19. Sunt recunoscător pentru munca minuțioasă, atentă și obiectivă a profesioniștilor noștri din domeniul informațiilor și, deși această analiză s-a încheiat, eforturile noastre de a înțelege originile acestei pandemii nu se vor opri”.

„Vom face tot ceea ce ne stă în putință pentru a depista originea acestei epidemii care a provocat atâta durere și moarte în întreaga lume, astfel încât să putem lua toate măsurile de precauție necesare pentru a preveni repetarea ei”, a adăugat Joe Biden.

„Informații critice despre originile acestei pandemii există în Republica Populară Chineză, însă, încă de la început, oficialii guvernamentali din China au încercat să împiedice accesul la acestea al investigatorilor internaționali și al membrilor comunității mondiale de sănătate publică. Până în prezent, Republica Populară Chineză continuă să respingă apelurile la transparență și să rețină informații, chiar dacă numărul victimelor acestei pandemii continuă să crească”, a mai spus Joe Biden.