• „Dacă ai chef să dormi mai mult iarna, nu ești singur”, a spus dr. Raj Dasgupta, profesor asociat de medicină clinică la Huntington Memorial Hospital din Pasadena, California.
  • REM este „o etapă esențială a somnului care ajută la memoria, concentrarea, reglarea dispoziției și funcția imunitară.”
  • „Nevoile de somn pentru majoritatea adulților sunt undeva între 7-9 ore pe noapte.”

Sezonul mai rece te face să te târâști în timpul zilei, simțind că orele de somn nu sunt suficiente, deși nu ți-ai schimbat programul?

„Dacă ai chef să dormi mai mult iarna, nu ești singur”, a spus dr. Raj Dasgupta, profesor asociat de medicină clinică la Huntington Memorial Hospital din Pasadena, California, citând cercetări care au descoperit că cel puțin o treime dintre adulții americani dorm mai mult pe timpul iernii, relatează CNN.

„Nevoile de somn pentru majoritatea adulților sunt undeva între 7-9 ore pe noapte și acest lucru este constant, indiferent de cât de frig sau întuneric este afară”, a spus Dasgupta. „Cu toate acestea, este normal să simți că dormi mai mult în timpul iernii, din cauza faptului că pierdem o oră de lumină când intrăm în ora standard, care este asociată cu apariția timpurie a întunericului.”

Recomandări

CINE-I „DI VINĂ”?
UE DĂ 9 MIL € PT. CHIRURGIA CU HOLOGRAME
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
CAMPUS „MADE IN CHINA”
TU CE CONDUCI AZI?
XENOTRANSPALNTUL E NOUA ARMĂ A MEDICINII

Un studiu publicat în februarie 2023 a constatat altfel: „cei 188 de pacienți care au fost supuși studiilor de somn la Spitalul St. Hedwig din Berlin au dormit aproximativ o oră mai mult iarna decât vara, ceea ce autorii au spus că nu a fost semnificativ statistic. Dar participanții au primit încă 30 de minute de mișcare rapidă a ochilor, sau REM, în timpul iernii.

REM este „o etapă esențială a somnului care ajută la memoria, concentrarea, reglarea dispoziției și funcția imunitară”, a spus Dasgupta.

Citește și