• Mulți oameni petrec timp pe telefon în timp ce se află la toaletă, dar un expert în sănătate a avertizat că pauzele prelungite la toaletă pot pune sănătatea în pericol, deoarece avi o șansă mai mare să faci hemoroizi.
  • Petrecerea unor perioade lungi de timp la toaletă poate provoca creșterea presiunii în interiorul rectului și anusului, crescând riscul de hemoroizi, avertizează un expert în sănătate.
  • Expertul în sănătate și bunăstare Stephanie Taylor, fondatoarea StressNoMore, a declarat: „Deși s-ar putea să îți placă să stai pe toaletă, să citești ziarul sau să răsfoiești social media, acest lucru ar putea să îți afecteze rectul.

Cei mai mulți oameni își petrec timpul stând la toaletă din plictiseală sau ca o modalitate de a se bucura de puțin timp singur – dar știai că pauzele prelungite de la toaletă pot prezenta riscuri pentru sănătate?

Potrivit unui sondaj recent, britanicii petrec în medie trei ore și jumătate pe săptămână la toaletă, cei mai mulți dintre ei punând această durată pe seama relaxării și a igienei.

Petrecerea unor perioade lungi de timp la toaletă poate provoca creșterea presiunii în interiorul rectului și anusului, crescând riscul de hemoroizi, avertizează un expert în sănătate.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Hemoroizii sunt vase de sânge mărite care pot apărea în interiorul sau în jurul anusului, de obicei sunt vizibile cu ochiul liber, în special atunci când sunt însoțite de un cheag de sânge.

Ei au fost legați de constipația cronică, precum și de eforturi excesive în timpul scaunelor.

Petrecerea unui timp prea îndelungat la toaletă poate, de asemenea, să interfereze cu fluxul sanguin către și dinspre această zonă.

Expertul în sănătate și bunăstare Stephanie Taylor, fondatoarea StressNoMore, a declarat: „Deși s-ar putea să îți placă să stai pe toaletă, să citești ziarul sau să răsfoiești social media, acest lucru ar putea să îți afecteze rectul.

„Atunci când stai acolo, cu anusul la un nivel diferit față de restul părții inferioare a corpului, acest lucru exercită o presiune suplimentară asupra venelor din partea inferioară a rectului, ceea ce ar putea duce în cele din urmă la apariția hemoroizilor, care pot fi incomozi și pot duce la sângerări rectale.”

Ea a continuat: „Evită să stai pe toaletă prea mult timp la un moment dat. În schimb, stai doar atât timp cât ai nevoia de a merge și dacă nu se întâmplă nimic, ridică-te.”

Potrivit unui studiu, ar trebui să dureze doar cinci minute pentru a vă deschide intestinul, iar dacă ai stat mai mult de 15 minute, fără să ai o mișcare intestinală, acest lucru ar putea indica faptul că ești constipat.

Complicațiile cauzate de hemoroizi sunt rare, dar există.

O complicație asociată cu această afecțiune este anemia, care se caracterizează printr-o lipsă de celule sanguine sănătoase.

Deoarece celulele sanguine transportă oxigenul către țesuturile organismului, aceasta poate provoca simptome precum oboseala și menstruațiile abundente.

Hemoroizii pot duce uneori la formarea de cheaguri de sânge, acest lucru este cunoscut din punct de vedere medical sub numele de hemoroizi trombozați.

Clinica Mayo explică: „Ocazional, se poate forma un cheag într-un hemoroid. Deși nu este periculos, acesta poate fi extrem de dureros și uneori trebuie să fie extirpat și drenat”.

Alte măsuri de prevenire a hemoroizilor includ o dietă bogată în fibre și consumul de lichide.

De asemenea, profesioniștii din domeniul sănătății recomandă să mergi la toaletă imediat ce simți nevoia, deoarece dacă amâni, scaunul se poate usca, ceea ce îl face mai greu de eliminat.