- Noile cercetări efectuate în Japonia susțin că inclusiv carnea roșie și carnea procesată pot crește riscul de a dezvolta boli de inimă, accident vascular cerebral, diabet și cancer intestinal.
- Cu toate acestea, creșterea consumului de pește gras ar putea contribui la reducerea riscului.
- Potrivit British Heart Foundation, aproximativ 2,3 milioane de persoane din Regatul Unit suferă de boli coronariene.
- Se estimează că în jur de 1,5 milioane de bărbați și 830.000 de femei.
Fanii mâncării prăjite au fost sfătuiți să înlocuiască unele dintre componentele principale ale acesteia, în încercarea de a-și reduce riscul de a dezvolta cancer, potrivit unui nou studiu. Cercetătorii au sugerat că renunțarea la carnea roșie și înlocuirea acesteia cu pește gras, cum ar fi heringul sau anșoa, ar putea fi cheia pentru a preveni afecțiuni grave de sănătate în viitor.
Advertisment
Noile cercetări efectuate în Japonia susțin că inclusiv carnea roșie și carnea procesată pot crește riscul de a dezvolta boli de inimă, accident vascular cerebral, diabet și cancer intestinal. Cu toate acestea, creșterea consumului de pește gras ar putea contribui la reducerea riscului.
Dr. Shujuan Xia, de la Institutul Național pentru Studii de Mediu, a explicat că înlocuirea cărnii mult iubite cu pește gras este mai benefică decât consumul mai puțin de carne roșie, după cum a relatat BirminghamLive. Cercetătorul a spus: „Peștele furajer [pești mici care se hrănesc în principal cu plancton] ca alternativă la carnea roșie ar putea dubla sau chiar mai mult numărul de decese care ar putea fi evitate prin simpla reducere a consumului de carne roșie.
Recomandări
„Analiza noastră sugerează că peștele furajer este o alternativă promițătoare la carnea roșie”. El a adăugat: „Politicile care vizează alocarea de pește furajer în regiunile în care este nevoie de el ar putea fi mai eficiente în maximizarea potențialului peștelui furajer de a reduce povara bolilor.”
Potrivit British Heart Foundation, aproximativ 2,3 milioane de persoane din Regatul Unit suferă de boli coronariene. Se estimează că în jur de 1,5 milioane de bărbați și 830.000 de femei.
Cancerul intestinal este al patrulea cel mai frecvent cancer din Marea Britanie, aproape 43.000 de persoane fiind diagnosticate cu cancer intestinal în fiecare an în Marea Britanie, a raportat Bowel Cancer UK. Aproximativ 268.000 de persoane care trăiesc în prezent în Marea Britanie au fost diagnosticate cu cancer de intestin. Unul din 15 bărbați și una din 18 femei vor fi diagnosticați cu cancer intestinal în timpul vieții lor.
Printre tipurile de pește furajer se numără hamsii, sardinele și heringul, precum și peștele roșu, atunci când este afumat. Peștele gras este plin de omega-3, care s-a dovedit că reduce factorii de risc pentru bolile de inimă și crește rata de supraviețuire pentru cancerul intestinal.
Studiul, care a fost publicat în revista BMJ Global Health, a examinat impactul potențial asupra ratelor de mortalitate la nivel mondial dacă oamenii ar schimba carnea roșie și carnea procesată cu peștele. Cercetătorii au analizat datele preconizate privind consumul de carne roșie în 2050 în 137 de țări, precum și datele istorice privind capturile de pește furajer.
Citește și
- Scorsese va regiza un film despre viața lui Frank Sinatra. DiCaprio și Jennifer Lawrence vor fi actorii principali
- Parisul este considerat al doilea cel mai frumos oraș din lume
- Tesla a tăiat preţurile pe o serie de pieţe importante, inclusiv în China şi Germania. De ce a luat această decizie
Partenerii noștri