• Profesorul Tim Spector de la aplicația COVID Zoe a avertizat oamenii să se testeze imediat dacă observă aceste două simptome.
  • El avertizează asupra a două noi simptome „revelatoare”, pe măsură ce numărul cazurilor cresc.
  • Profesorul Tim Spector, fondatorul aplicației COVID Zoe, a avertizat că oboseala de dimineață, chiar și după o noapte de somn bun și o durere în gât pot fi semne de infecție.

Profesorul Tim Spector de la aplicația COVID Zoe a avertizat oamenii să se testeze imediat dacă observă aceste două simptome.

El avertizează asupra a două noi simptome „revelatoare”, pe măsură ce numărul cazurilor cresc.

Profesorul Tim Spector, fondatorul aplicației COVID Zoe, a avertizat că oboseala de dimineață, chiar și după o noapte de somn bun și o durere în gât pot fi semne de infecție.

Recomandări

O FURTUNĂ SOLARĂ AMENINȚĂ PĂMÂNTUL
ATENȚIE, CIP DEFECT
JUMĂTATE TU, JUMĂTATE EU
ISRAELUL EXTINDE OPERAȚIUNEA ÎN RAFAH
CIOLACU IA MĂSURI ANTI-SHRINKFLAȚIE
ÎNCEPE CAMPANIA ELECTORALĂ

El a adăugat că durerea în gât a fost mai frecvent raportată la persoanele cu coronavirus decât la cei cu o răceală obișnuită.

Dacă observi aceste două simptome, trebuie să presupui că este vorba de COVID, a scris profesorul Spector.

„În prezent, există de două ori mai multe cazuri de COVID decât de răceli comune”, a scris el pe Twitter. „Raportul nu a fost niciodată atât de mare.

„Simptomele sunt cam aceleași, cu excepția faptului că, în general, persoanele resimt mai multă oboseală și dureri în gât, așa că cel mai bine este să presupunem că este COVID!

„Să sperăm că acest val se va termina în curând”.

Profesorul Spector a adăugat: „Încearcă să te testezi dacă poți. Dacă nu poți fi testat, presupune că ești răcit și stai departe de alte persoane până când te simți mai bine.”

Un nou studiu sugerează că noile variante BA4 și BA5 acționează atât prin evitarea anticorpilor existenți, cât și prin neutralizarea unora dintre ei. Nu e de mirare creșterea record a cazurilor din întreaga lume.”

Coronavirusul rămâne cel mai răspândit în Scoția, unde se estimează că 340.900 de persoane au avut virusul în săptămâna de până la 14 iulie, adică aproximativ una din 15 persoane.

Această cifră este în ușoară creștere de la 334.000, adică una din 16 și este cea mai mare estimare pentru Scoția de la începutul lunii aprilie, deși OMS descrie tendința în acest caz ca fiind „incertă”. În Anglia, 3,1 milioane de persoane au fost susceptibile de a fi avut virusul în săptămâna de până la 13 iulie, echivalentul a aproximativ una din 17 persoane. Această cifră este în creștere față de 2,9 milioane de persoane, adică una din 19, cu o săptămână înainte.

Potrivit OMS, a existat o creștere mare a numărului de reinfecții în timpul acestui val Omicron.