Ungureanu cere demiterea șefului Unifarm: Erau măşti non-medicale care erau folosite pentru zugravi

Sursa Foto: Abaca Press
  • Deputatul USR Emanuel Ungureanu cere demiterea directorului companiei Unifarm.
  • Acesta este acuzat de luare de mită pentru achiziția de măști și combinezoane.
  • Deputatul USR spune că măștile erau non-medicale care erau folosite pentru zugravi.

Deputatul USR Emanuel Ungureanu cere ministrului Sănătăţii să îl demită din funcţie pe directorul companiei Unifarm, Adrian Ionel. Acesta este acuzat de luare de mită.

Emanuel Ungureanu susține că Unifarm a vândut măști non-medicale menționând că este vorba despre măști FFP2.

”29 de lei plus TVA erau aceste măşti care vândute ca fiind FFP2, dar de fapt erau măşti non-medicale care erau folosite pentru zugravi”, a spus Ungureanu.

Acesta a precizat că a văzut facturi pe care scria preţul şi, la final, certificate de conformitate, „ori acele certificate nu există, nu venea marfa cu acel certificat de conformitate”.

Procurorii DNA au deschis un dosar penal şi l-au pus sub control judiciar, pentru 60 de zile, pe Adrian Ionel.

Acesta e acuzat că ar fi cerut mită de la o firmă 760.000 de euro în luna martie pentru a facilita achiziţia de măşti şi combinezoane pentru combaterea epidemiei de coronavirus, deşi măştile erau neconforme.

Ionel este acuzat de luare de mită, abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite, complicitate la trafic de influenţă, instigare la fals intelectual şi folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane.

”Sunt nevinovat şi aştept să pot convinge prin dovezi cu privire la acest fapt”, a declarat pentru MEDIAFAX directorul Unifarm, Adrian Ionel.