• Sportul a fost oprit în SUA ca urmare a unui boicot în masă.
  • Sportivi din NBA, NFL, MLB și MLS au refuzat să mai joace.
  • Motivul: Problema rasismului din America este mai urgentă decât sportul.

Naomi Osaka nu joacă nici ea la Cincinnati. Boicotul din NBA a fost demarat de Milwaukee Bucks. Uciderea lui Jacob Blake provoacă noi neliniști în SUA.

Un nou scandal zguduie America și nu e rost de spectacole, fie ele chiar și sportive. Moartea unui alt american de culoare, Jacob Blake, împușcat de poliție s-a rasfrânt și asupra sportului.

Milwaukee Bucks au inițiat revolta

Sportul s-a oprit în America și nu va reîncepe până când problema rasismului nu va fi abordată așa cum trebuie, spun atleții de peste ocean.

Recomandări

O FURTUNĂ SOLARĂ AMENINȚĂ PĂMÂNTUL
ATENȚIE, CIP DEFECT
JUMĂTATE TU, JUMĂTATE EU
ISRAELUL EXTINDE OPERAȚIUNEA ÎN RAFAH
CIOLACU IA MĂSURI ANTI-SHRINKFLAȚIE
ÎNCEPE CAMPANIA ELECTORALĂ

Jucătorii echipei de baschet Milwaukee Bucks au fost cei care au dat semnalul întreruperii. Au refuzat să intre pe teren la meciul cu Orlando Magic. Ca-ntrun efect de domino, celelalte meciuri din NBA, dar și din NFL – liga de fotbal american – și MLB – liga de baseball – au fost amânate.

Protestele s-au intensificat în ultimele zile după ce un bărbat de culoare, Jacob Blake, a fost împușcat de polițiști în timp ce se urca în mașina în care se aflau și copiii săi. Autoritățile susțin că bărbatul era înarmat și nu s-a supus somațiilor.

LeBron James a cerut chiar întreruperea definitivă a sportului. Atleții cer măsuri rapide.

„Ultimele 4 luni au dezvăluit nedreptatea cu care se confruntă comunitatea afro-americană. Cetăţenii din întreaga ţară şi-au folosit vocile şi platformele sociale pentru a vorbi împotriva acestor nedreptăţi.

În ultimele zile, în statul nostru, Wisconsin, am văzut clipul oribil cu Jacob Blake împuşcat în spate de 7 ori de ofiţeri de poliţie. În ciuda cererii repetate a unei schimbări nu a existat nicio acţiune în acest sens astfel că astăzi nu putem să ne concentrăm pe baschet”, au declarat jucătorii Milwaukee Bucks.

Fostul număr 1 mondial din tenis, Naomi Osaka, s-a alăturat boicotului

Una dintre rivalele Simonei Halep, Osaka a anunțat că nu va juca semifinala de la Cincinnati.

„Înainte să fiu atletă, sunt o femeie de culoare. Iar ca femeie de culoare simt că sunt lucruri mult mai importante care necesită atenție”, a declarat Naomi Osaka, tenismenă.

Obama și Biden, alături de sportivi

„Acest moment cere o conducere morală. Toți acești jucători au răspuns prin a lua atitudine și au folosit armele lor. Acum nu este momentul pentru tăcere”, a declarat Biden.

„Îi felicit pe jucători pentru că au luat atitudine față de o problemă în care cred. E nevoie ca toate instituțiile să lupte pentru aceste valori”, a declarat Obama.

Biden și Obama s-au declarat de partea sportivilor și au cerut ca problema rasismului să fie adresată. I-au aruncat mânușa lui Trump.

„E nevoie de o conducere morală”, spune Biden.
„Îi felicit pe sportivi pentru atitudine”, a zis Obama.