• Britanicii sunt suparăți pe noul echipament al echipei naționale.
  • Nike a schimbat culorile crucii Sf. Gheorghe de pe tricourile Angliei.
  • Peter Shilton nu e mulțumit de noile tricouri ale naționalei Angliei.
  • Naționala de fotbal a Germaniei a renunțat la Adidas după 70 de ani.
  • Nike le va face nemților echipamentele pentru naționalele de fotbal.

Britanicii nu mai au la suflet echipa națională de fotbal după ce au văzut noul echipament pentru Euro 2024. Asociația de Fotbal din Anglia și Nike și-au pus și fanii și legendele fotbalului în cap după ce au schimbat culorile Crucii Sfântului Gheorghe de pe tricoul echipei naționale.

În loc să aibă culorile roșu și alb, așa cum e tradițional, crucea a fost brodată în albastru și violet. Peter Shilton, jucătorul cu cele mai multe selecții la naționala Angliei, a scris pe X că alegerea noului echipament e o mare greșeală. Crucea Sfântului Gheorghe trebuia să aibă culorile tradiționale la fel ca cei trei lei de pe stema naționalei. Nici prețul cerut de Nike pe tricou nu îl mulțumește pe Peter care crede că 150 de euro e prea mult.

Englezii nu sunt singurii care renunță la tradiții. Și nemții fac schimbări mari la echipa națională – termina parteneriatul pentru echipamente cu Adidas după 70 de ani și trec la Nike. Schimbarea vine din 2027 când se termina contractul cu Adidas, iar ultima competiție la care nemții merg cu cele trei linii celebre pe tricou o să fie Cupa Mondială din 2026.

Recomandări

ALICIA KEYS E NOMINALIZATĂ LA TONY AWARDS
CINE-I „DI VINĂ”?
O GENERAȚIE DE SINGURATICI
MENIU A LA GREC
UE DĂ 9 MIL € PT. CHIRURGIA CU HOLOGRAME
AVEREA LUI MUSK CREȘTE

Fanii Angliei au jurat să boicoteze Nike și noul lor tricou de 125 de lire sterline, după ce au jignit milioane de oameni prin redesenarea Crucii Sf. George, în timp ce legendele Peter Shilton și David Seaman au criticat designul.

Citește și