• Mbappé, Kane, Vinicius și Bellingham, toți sunt nominalizați drept candidați de top.
  • Finala Ligii Campionilor, Campionatul European și Copa America vor fi decisive.
  • Harry Kane a jucat la un nivel foarte ridicat, dar performanțele coechipierilor săi nu au fost la înălțime.

Potrivit celor de la Mundo Deportivo, în acest moment cinci fotbaliști sunt favoriți să câștige Balonul de Aur la finalul sezonului. Este vorba de Harry Kane, Jude Bellingham, Vinicius Junior, Kylian Mbappé și Florian Wirtz.

Harry Kane a jucat la un nivel foarte ridicat, dar performanțele coechipierilor săi nu au fost la înălțime, ceea ce a făcut ca echipa bavareză, pentru prima dată în ultimii unsprezece ani, să nu câștige Bundesliga. Leverkusen a fost marea senzație în Germania, iar Bayern mai are la dispoziție glonțul Ligii Campionilor, unde o așteaptă Madridul în semifinale, pentru a salva sezonul.

Kane a marcat 41 de goluri în 40 de meciuri în acest sezon și va fi în luptă pentru Gheata de Aur cu Kylian Mbappé. Englezul are 30 de goluri în Bundesliga, față de cele 26 ale francezului în Ligue 1. Atacantul, căpitanul Angliei, are ca obiectiv și câștigarea Campionatului European cu echipa sa națională.

Recomandări

MACRON: EUROPA POATE MURI
XI MERGE LA PARIS
PICASSO ÎȘI DEDICĂ VIAȚA ARTEI
KIEVUL SE DIGITALIZEAZĂ
E-SKIN IMITĂ ATINGEREA UMANĂ
PROGNOZA METEO DE PAȘTE

Kylian Mbappé se află în fața ultimei sale șanse de a câștiga Liga Campionilor cu PSG, de la care va pleca în vară la Real Madrid, cu excepția unei răsturnări dramatice de situație. Cele 41 de goluri marcate în 42 de apariții vorbesc de la sine despre sezonul său extraordinar. Căpitanul francez va încerca să conducă Franța spre titlul de campioană europeană, competiție pe care nu a mai câștigat-o din anul 2000.

Prestația superbă a lui Jude Bellingham în primul său sezon la Real Madrid i-a surprins până și pe cei mai optimiști în privința semnării sale. Adaptarea jucătorului de 20 de ani la club a fost meteorică și este deja unul dintre marii idoli de pe Santiago Bernabeu.

Progresul lui Vinicius Junior de la sosirea lui Carlo Ancelotti pe banca madrilenilor continuă să fie de neoprit. Brazilianul este deja unul dintre cei mai decisivi jucători din lume și este liderul ofensiv al albilor.

Florian Wirtz este vedeta lui Bayer Leverkusen, proaspăt încoronată campioană în Bundesliga pentru prima dată în istoria sa. Cele 11 goluri și 11 pase de gol l-au transformat în liderul echipei lui Xabi Alonso, fără îndoială marea senzație a sezonului în fotbalul european.

Citește și