• Liga de fotbal din insulele Scilly este formată din doar două echipe – Woolpack Wanderers și Garrison Gunners, fiind cea mai mică din lume.
  • Ambele echipe sunt înregistrate la St Mary’s, un club de pe insula cu același nume din arhipelagul din largul coastei Cornish.
  • Dacă vremea permite, cele două echipe se luptă în fiecare duminică dimineața, între octombrie și Paște, pe același teren, cu aceiași jucători în același echipament.

Liga de fotbal din insulele Scilly este formată din doar două echipe – Woolpack Wanderers și Garrison Gunners. Echipele nu numai că se confruntă în 18 meciuri de campionat în fiecare sezon, dar participă, de asemenea, la două competiții anuale de cupă – ambele cu două manșe fără regula golurilor în deplasare – și la o expoziție de tip Charity Shield, scrie BBC.

Datorită acestui duopol, este cea mai mică ligă de acest gen din lume. Din punct de vedere tehnic, este o ligă intra-club, deoarece ambele echipe sunt înregistrate la St Mary’s, un club de pe insula cu același nume din arhipelagul din largul coastei Cornish.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA
Insulele Scilly au primit cel mai mic trofeu din lume, fiind cea mai mică ligă de fotbal din lume


Dacă vremea permite, cele două echipe se luptă în fiecare duminică dimineața, între octombrie și Paște, pe același teren, cu aceiași jucători în același echipament.

Această manieră de joc nu a împiedicat atenția globală și vizita mai multor vedete, inclusiv în ziua în care Beckham a schimbat Los Angeles Galaxy pentru a juca pentru echipa insulelor, iar un jucator, a fost înlocuit de fostul căpitan al Angliei.

Cum arată viața în ligă de fotbal din Scilly

Înainte de anii 1950, existau patru echipe care se luptau pentru victorie. Dar o populație îmbătrânită și în scădere a pus liga sub presiune.

„Este considerat un pic ridicol”. „Putem juca cu voi în fiecare săptămână?”, explică Will Lethbridge, care a crescut pe insule și a jucat în campionat timp de mai mulți ani.

„Oamenii întreabă dacă nu cumva devine puțin plictisitor și dacă nu este repetitiv. O mare parte dintre noi suntem prieteni și ne cunoaștem încă din școală, așa că este vorba atât de partea socială, cât și de un pic de competiție sportivă.” „Cunoști bine anumiți jucători, care este piciorul lor preferat, care sunt punctele lor forte și punctele slabe” , spune el.

Pentru a menține atmosfera competitivă, niciun jucător nu are o echipă prestabilită la începutul fiecărui sezon. În schimb, cei doi căpitani pentru anul respectiv aleg noi echipe, făcând cu rândul până când nu mai rămân jucători. Ordinea selecțiilor este ținută secretă pentru a evita ca ultimii aleși să afle când au fost aleși. Acest lucru se întâmpla datorită faptului că insulele au doar 2.100 de locuitori.

Beckham, Steven Gerrard, Patrick Vieira, Anderson, Daniele de Rossi și Michael Ballack au sosit pe insule pentru a-i pune la încercare pe tinerii fotbaliști, înainte de a se relaxa pe plajă.

Citește și