• Iată mult-așteptatul Mercedes-AMG Project ONE care aduce tehnologia de Formula 1 de pe circuit pe străzi.
  • Acest hypercar produce peste 1.000 CP. Asta îl propulsează de la 0-200 km/h în mai puțin de șase secunde.
  • Motorul V6 de 1,6 litri este exact același cu cel pe care îl ai la un motor de Formula 1.

Iată mult-așteptatul Mercedes-AMG Project ONE care aduce tehnologia de Formula 1 de pe circuit pe străzi. Când activezi „race mode”, această mașină prinde viață. Se coboară, branhiile din față se deschid, iar spoilerul din spatele mașinii iese în evidență. Acest hypercar produce peste 1.000 CP. Asta îl propulsează de la 0-200 km/h în mai puțin de șase secunde și îl trimite la o viteză maximă de peste 350 km/h.

Mașina a fost proiectată pentru a fi cât mai aerodinamică posibil. În partea din față, are detalii izbitoare din fibră de carbon pe capotă, care îi spun vântului unde să se ducă.

Motorul V6 de 1,6 litri este exact același cu cel pe care îl ai la un motor de Formula 1. De obicei, echipa Mercedes F1 produce doar aproximativ 12 astfel de motoare pe an. Acum, vor face câte trei pe săptămână pentru a crea toate cele 275 de unități.

Recomandări

S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
SISTEMUL „TYCHE" ÎȚI PUNE DIAGNOSTICUL
CE FACI CU CEL MIC ÎN MINIVACANȚĂ?
DRULĂ PROPUNE MĂRIREA NOTELOR LA BAC
UE VREA NOI REGLEMENTĂRI PENTRU TIKTOKLITE
TÎLVAR VREA OBUZIERE DIN COREEA DE SUD

La interior, mașina are un stil futurist, minimalist. Cabina are un suport din fibră de carbon care separă scaunele șoferului și pasagerului. Scaunele în sine sunt acoperite cu piele nappa, cu o inserție sportivă din plasă textilă.

Volanul Project ONE este prevăzut cu o mulțime de butoane. Pe unul dintre aceste butoane scrie „pass” și îl apeși atunci când vrei să depășești pe cineva. Pentru a folosi această funcție, apeși butonul și ții apăsată maneta schimbătorului de viteze.

Mercedes-AMG va produce doar 275 de unități ale Project ONE. Se zvonește că Lewis Hamilton, Nico Rosberg și David Coulthard se vor număra printre acești 275 de clienți. Toate cele 275 de unități sunt deja rezervate.

Citește și