• Jake Hughes, pilotul din Formula E, a stabilit recordul de 218,71km/h.
  • Este cea mai mare viteză prinsă de o mașină în interiorul unei clădiri.
  • Hughes a avut o pistă de 230 de metri și a fost mai rapid ca rivalul Lucas Di Grassi.

Pilotul de Formula E, Jake Hughes, este de acum cel mai rapid om din lume. Când vine vorba despre viteza în interiorul unei clădiri, scrie Engadget.

Hughes a bătut recordul mondial cu mai bine de 50km pe oră față de cel precedent. Hughes a avut doar 230 de metri de pistă și trei ture de antrenament înainte de tentativa oficială. Mașina aleasă se numește GenBeta, un prototip care conține și părți printate 3D, pentru a fi mai ușoară.

Hughes a avut și ceva emoții pentru că nu era singurul care încerca să stabilească recordul. Rivalul său, Lucas Di Grassi, a avut și el 3 ture de antrenament înainte de tentativa oficială. Emoțiile au fost la cote maxime.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
CE SERIAL PĂRĂSEȘTE JENNA ORTEGA?
BEYONCE INTRĂ ÎN DICȚIONAR
JOE BIDEN TESTEAZĂ CHATGPT
ZHANG INTRĂ ÎN ÎNCHISOARE PENTRU POSTĂRI

„Să fiu sincer, când am venit azi mă gândeam că ar fi frumos să dețin un record mondial, dar nu am procesat ce ar însemna. Acum că am reușit, sunt entuziasmat. ” spune Jake Hughes.

Iată tot momentul.

Nu este singura veste din lumea curselor cu mașini electrice. Artistul Liam Hopkins a lucrat alături de echipa Envision Racing pentru a construi o mașină din deșeuri electronice reciclate. Cu alte cuvinte, o mașină la care au contribuit iPhone-uri, baterii sau încărcătoare care nu mai erau utilizate și au ajuns la reciclare.

Citește și :