• Simptomele pot include urticarie sau erupție cutanată cu mâncărime, greață sau vărsături, arsuri la stomac sau indigestie.
  • Mulți medici nu știu de existența acestei alergii și cum s-o diagnosticheze.
  • Numărul de cazuri a crescut cu aproximativ 15.000 într-un interval de 5 ani.

Mușcăturile de căpușe cauzează alergie la carnea roșie dupa cum arată două studii recente făcute de Centers for Disease Control and Prevention, scrie ABC NEWS. Mușcătura transferă alfa-gal în corpul victimei care la rândul său declanșează un răspuns al sistemului imunitar.

Sindromul alfa-gal (AGS) este o reacție alergică severă care poate fi fatală. Ea apare după consumul de carne roșie și a produselor cu alfa-gal, un tip de zahăr găsit la majoritatea mamiferelor, spun experții de la CDC. Simptomele pot include urticarie sau erupție cutanată cu mâncărime, greață sau vărsături, arsuri la stomac sau indigestie, diaree, dificultăți de respirație și dureri severe de stomac.

Sindromul este rar diagnosticat din cauza mai multor factori. Diagnosticul necesită un test, unii furnizori nu sunt familiarizați cu AGS și unele persoane cu simptome nu sunt testate. CDC afirmă că numărul de cazuri de AGS este subdiagnosticat în SUA. Între anii 2010 și 2022, au fost identificate peste 110.000 de cazuri de AGS iar experții de la CDC spun că numarul real de cazuri poate fi de până la 450.000.

Recomandări

CE FACEM CU SISTEMUL PATRIOT
XI ȘI PUTIN DUC UN RĂZBOI PT. PACE
NIO LANSEAZĂ UN NOU MODEL
FACI CA TRENUL!
UNIVERSITATEA SPRIJINĂ ARTA
NU MAI BĂGA LA GHIOZDAN!

Citește și :