Josep Maria Bartomeu, fostul preşedinte de la FC Barcelona, a fost arestat

  • Josep Maria Bartomeu, fostul preşedinte de la FC Barcelona, a fost arestat
  • Arestarea face parte dintr-o acţiune a poliţiei catalane, desfăşurată luni dimineaţă
  • Bartomeu a condus scandalul BarcaGate, în care o firmă de social media a fost plătită pentru a îi ataca pe cei care critică oficialii echipei, inclusiv jucători precum Messi sau Pique

Fostul președinte al Barcelonei, Josep Maria Bartomeu, a fost reținut de poliție la un an de la scandalul BarcaGate, relatează El Pais. Atunci, Bartomeu ar fi plătit o firmă de social media să își defăimeze jucătorii

Los Mossos, poliţia catalană, a căutat luni dimineaţă prin birourile clubului pentru a căuta noi informaţii despre scandalul de anul trecut, în care a fost implicată conducerea echipei. Evenimentul are loc în săptămâna în care Barcelona îşi va alege un nou preşedinte.

În februarie 2020, oficialii clubului catalan, în frunte cu preşedintele Bartomeu, au plătit un milion de euro companiei I3 Ventures SL pentru a lansa un atac împotriva celor care au criticat conducerea clubului.

Atacuri au fost lansate chiar şi împotriva jucătorilor de la Barcelona. Cei vizaţi au fost Lionel Messi şi Gerard Pique, cât şi familiile celor doi.