• Kylian Mbappe a declarat că Emmanuel Macron nu are nicio influență asupra alegerilor sale profesionale.
  • Presa franceză a relatat la începutul acestei săptămâni că Macron va face presiuni pentru ca Mbappe să rămână la PSG în sezonul următor.
  • Mbappe a terminat ca cel mai bun marcator din Ligue 1 în ultimele cinci sezoane.

Kylian Mbappe a declarat că președintele francez Emmanuel Macron nu are nicio influență asupra alegerilor sale profesionale, atacantul lui Paris St Germain pierzându-și cumpătul joi, când a fost întrebat despre viitorul său la campioana Ligue 1, scrie Sky Sports.

Mbappe a trimis o scrisoare către PSG în care a declarat că nu intenționează să își prelungească contractul, care expiră în 2024, dar ulterior a precizat că nu a cerut clubului francez să îi permită să se mute la gigantul spaniol Real Madrid.

Când Mbappe a fost asociat cu o plecare de la PSG în 2021, Macron l-a îndemnat să rămână la PSG și să continue să joace în prima ligă franceză.

Recomandări

JOE BIDEN, DECLARAȚIE ȘOCANTĂ
MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
ÎȚI INTRĂ LA SUFLET
APPLE, ÎN DISCUȚII CU OPENAI
AU GĂSIT CHEIA SUCCESULUI

Kylian Mbappe vrea să continue la PSG

Presa franceză a relatat la începutul acestei săptămâni că Macron va face presiuni pentru ca Mbappe să rămână, dar jucătorul de 24 de ani și-a reiterat pur și simplu poziția că planul său este de a rămâne la PSG în sezonul următor.

,,Ce influență are președintele? Asupra carierei mele astăzi, în 2023, niciuna. El vrea ca eu să rămân la Paris, obiectivul meu este să rămân. Suntem pe aceeași lungime de undă” , a declarat Mbappe reporterilor înainte de meciul de vineri al Franței cu Gibraltar, din preliminariile Campionatului European.

,,Oare voi pleca de la PSG? Am răspuns deja, am spus că obiectivul meu este să rămân la PSG, aceasta este singura mea opțiune în acest moment. Sunt pregătit să revin când se va relua pre-sezonul.

„Nu am crezut că o scrisoare poate ucide pe cineva, nu cred că am jignit pe nimeni. Nu e nevoie să explic de ce am trimis-o, am motivele mele. Reacțiile contează prea puțin pentru mine.

Accept totul, oamenii mă pot critica, sunt tânăr și sunt lucruri în viață care nu se înțeleg și îmi pare rău. Știu ce am spus (n.r. când a semnat prelungirea contractului cu PSG, în 2022) și nu-mi pasă ce spun oamenii. ” – a spus Kylian Mbappe.

Kylian Mbappe face lumină în cazul contractului său cu Paris Saint Germain

PSG se confruntă cu situația dificilă de a-i permite lui Mbappe să parcurgă ultimul an de contract și de a nu putea recupera nimic din suma de 180 de milioane de euro (154 de milioane de lire sterline) pe care a cheltuit-o în 2017 pentru a-l semna pe atacant de la AS Monaco.

Mbappe a terminat ca cel mai bun marcator din Ligue 1 în ultimele cinci sezoane.

,,M-am obișnuit cu asta de când eram foarte tânăr. Mă gândesc la meciul de mâine. Aceasta este singura mea preocupare” , a spus el.

,,Ceea ce se întâmplă afară este secundar, am reușit mereu să le fac pe amândouă. Vreau să arăt mâine că sunt un jucător mare”.

Selecționerul Franței, Didier Deschamps, l-a susținut, de asemenea, pe Mbappe, care a fost numit căpitanul echipei în luna martie.

,,Vorbim multe lucruri cu Kylian, el este căpitanul echipei, se implică în grup” , a spus Deschamps.

,,El nu este mai tensionat decât de obicei. Este mereu în centrul atenției, un pic mai mult în ultima vreme, dar asta nu are niciun impact asupra lui și deloc asupra grupului” .

Citește și

Petre Daea, dezamăgit pe holurile Parlamentului pentru că a fost lăsat pe dinafară de Guvern. Reacția lui Marcel Ciolacu

FOTO. De la fortăreață la închisoare, iar acum atracție turistică. Cetatea veche de 1.000 de ani din vârful orașului Mont Saint-Michel

NATO realizează un plan pentru producția de armament defensiv cu scopul refacerii stocurilor statelor membre care au făcut livrări Ucrainei