• Lionel Messi a devenit cel mai titrat jucător din istorie.
  • A spulberat un record al lui Cristiano Ronaldo.
  • Starul argentinian în vârstă de 35 de ani a şi marcat în remiza cu Strasbourg, scor 1-1, care a încheiat definitiv calculele în Ligue 1.

Sâmbătă a avut loc un nou apogeu în lunga rivalitate dintre Lionel Messi și Cristiano Ronaldo, scrie CNN.

Cu ocazia câștigării celui de-al 11-lea titlu în Ligue 1 de către Paris Saint-Germain, Messi a marcat al 496-lea său gol în primele cinci ligi din Europa, depășind recordul anterior al lui Ronaldo, de 495 de goluri.

Argentinianul a prins o centrare perfect ponderată a lui Kylian Mbappé și a găsit poarta pentru a da PSG un avantaj de 1-0 în minutul 59 împotriva lui Strasbourg.

Recomandări

AVERTISMENTUL LUI PUTIN CĂTRE OCCIDENT
CUM DEVII MAI PRODUCTIV LA MUNCĂ
ZIUA MONDIALĂ A RECICLĂRII
CUM VA FI VIAȚA ÎN WOVEN CITY
BIDEN FACE BANI PENTRU CAMPANIE
MACRON VA CERE ÎNCETAREA FOCULUI ÎN UCRAINA

Kevin Gameiro a egalat pentru Strasbourg douăzeci de minute mai târziu, dar PSG a continuat să navigheze spre titlul de campioană în ciuda faptului că meciul s-a încheiat la egalitate.

A fost o zi de recorduri atât pentru PSG, cât și pentru Messi, clubul depășind astfel palmaresul de 10 trofee din Ligue 1 deținut de Saint-Etienne și devenind astfel deținătorul recordului absolut.

Victoria a marcat, de asemenea, prima dată în istoria campionatului când PSG a stat în fruntea clasamentului din prima rundă de meciuri până la ultima, o serie care se întinde până în runda a treia a sezonului 2021/22 și 73 de meciuri consecutive.

Noi recorduri pentru Leo Messi după golul care i-a adus titlul lui PSG

Dar acest ultim succes maschează o relație tot mai dificilă între PSG și Messi, care a primit o suspendare impusă de club la începutul acestei luni pentru că a făcut o călătorie neautorizată în Arabia Saudită, ceea ce a dus la o sesiune de antrenament ratată.

Atacantul câștigător al Cupei Mondiale și-a cerut ulterior scuze față de PSG și față de coechipierii săi, spunând că ,,a crezut sincer” că a avut o zi liberă. Unii dintre proprii săi fani l-au huiduit la revenirea sa în echipă și, alături de Neymar, a fost huiduit și de o parte semnificativă a fanilor lui PSG în luna martie.

Reprezentanții lui Messi au infirmat la începutul acestei luni zvonurile potrivit cărora acesta ar fi acceptat să se alăture unui club din Arabia Saudită după ce contractul său cu PSG se va încheia la 30 iunie.

A fost un sezon dificil și pentru managerul Christophe Galtier, deoarece PSG a eșuat din nou în Liga Campionilor, după ce a fost învinsă de Bayern Munchen în optimi.

,,În această după-amiază am urmărit ultima zi a sezonului în Bundesliga și puteți vedea că este foarte dificil să câștigi campionatul, orice campionat” , a declarat Galtier după meci, potrivit BBC.

,,Campionii în exercițiu din toate ligile europene au avut deseori probleme în acest sezon, așa că înțelegem ce înseamnă acest lucru. Este un titlu și nu trebuie să credem că este normal să îl câștigăm, chiar dacă suntem Paris Saint-Germain” .

Citește și

Festivalul de Film de la Cannes 2023. Lista completă a câștigătorilor Palme d’Or

FOTO|VIDEO. Smiley și Gina Pistol au spus „Da“: primele fotografii de la nuntă

FOTO. Mercedesul lui Lewis Hamilton a atârnat pe lângă ferestrele unui hotel, în timp ce superstarul Formulei 1 se uita la el