• Lewis Hamilton a vorbit despre perspectiva remarcabilă de a-și prelungi cariera în Formula 1 până la 50 de ani.
  • Hamilton, în vârstă de 38 de ani, este al doilea cel mai în vârstă pilot de pe grila F1, după Fernando Alonso.
  • Hamilton mai are la dispoziție doar șase luni din actualul său contract de 40 de milioane de lire sterline pe an cu Mercedes.

Lewis Hamilton a abordat perspectiva remarcabilă de a-și prelungi cariera în Formula 1 până la 50 de ani, în ajunul Marelui Premiu de la Miami din acest weekend, scrie The Independent.

Hamilton mai are la dispoziție doar șase luni din actualul său contract de 40 de milioane de lire sterline pe an cu Mercedes, dar ambele părți spun că se va conveni o prelungire a contractului – care îl va duce pe septuplul campion mondial dincolo de a 40-a sa aniversare.

Hamilton, în vârstă de 38 de ani, este al doilea cel mai în vârstă pilot de pe grila F1, după Fernando Alonso. Spaniolul, care va împlini 42 de ani în iulie, se bucură de o redresare a carierei sale cu echipa sa întinerită Aston Martin.
Hamilton este, de asemenea, foarte implicat într-un nou blockbuster hollywoodian de F1, cu Brad Pitt în rolul principal. Actorul american, în vârstă de 59 de ani, va juca rolul unui fost pilot care iese din retragere. Pitt va conduce o mașină adaptată de Formula 2 în timpul filmărilor pentru filmul de la Marele Premiu al Marii Britanii din iulie.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
TAYLOR ȘI TRAVIS, SURPRINȘI ÎN LAS VEGAS STRIP
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?
RAY CHAN A MURIT LA 56 DE ANI

Declarațiile lui Hamilton

„Niciodată nu poți spune niciodată”, a declarat Hamilton, când a fost întrebat despre longevitatea sa și posibilitatea de a concura împotriva lui Alonso la 50 de ani. „Brad va concura în film la 50 de ani, așa că aș fi al treilea cel mai în vârstă pilot.”  „Există oameni precum Tom Brady [care s-a retras, la 45 de ani]. Există moduri diferite de a te antrena, de a mânca și de a te concentra.” 

„Tehnologia din corpurile noastre se schimbă și este vorba doar de mentalitate și dacă mai ai sau nu dorința de a te sacrifica la fel ca atunci când ai început, iar eu o am.” 

„Nu pot vorbi în numele lui Fernando, dar sper să mai am parte de lupte grozave cu el în continuare”.

Juan Manuel Fangio este cel mai în vârstă om care a câștigat un campionat mondial. Argentinianul a cucerit al cincilea său titlu la 46 de ani, în 1957.

Hamilton a fost apoi întrebat dacă solicitările fizice ale sportului au un impact asupra recuperării sale. Hmilton a răspuns: „Nu îmi ia mai mult timp să mă recuperez. Este mai bine pentru că sunt mai concentrat pe recuperare decât am fost vreodată înainte.” 

Citește și