• Manchester City și Arsenal își dau întâlnire pe teren, miercuri, în derby-ul care poate stabili titlul în Premier League.
  • „Tunarii” au un avantaj de cinci puncte în topul clasamentului, însă au jucat cu două meciuri mai mult decât adversara sa.
  • De luni de zile, deplasarea de miercuri a lui Arsenal la Manchester City a fost considerată o întâlnire decisivă în cursa pentru titlu în Premier League.

Lupta pentru titlul din Premier League ar putea fi în mare măsură stabilită în urma duelului de miercuri seara, dintre campioana sezonului trecut, Manchester City, și Arsenal, liderul la zi din prima ligă engleză, scrie Al Jazeera.

Manchester City este pregătită de o posibilă confruntare decisivă pentru titlu cu Arsenal. Echipa lui Mikel Arteta călătorește la Etihad Stadium cu cinci puncte avans în fruntea clasamentului, însă mulți fani văd titlul ca fiind al lui City, care are două meciuri în plus și avantajul de a juca acasă la mijlocul săptămânii acesteia.

Arsenal ar fi putut acumula un avantaj de 11 puncte în ultimele săptămâni pentru a pune presiune pe City-ul lui Pep Guardiola, care este în curs de a câștiga tripla Premier League, Liga Campionilor și Cupa Angliei.

Recomandări

TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?
CE FACI ÎN CAPITALĂ DE FLORII?
CUM ARATĂ SECURITATEA JO?

În schimb, tinerii lui Arteta și-au arătat lipsa de experiență în această perioadă, deoarece trei remize consecutive i-au redat lui City controlul asupra propriului destin. Campioana Angliei a câștigat toate cele 11 meciuri disputate pe Etihad în 2023, marcând 43 de goluri în acest proces. Erling Haaland este la doar două goluri distanță de a egala recordul all-time al Premier League, de 34 de goluri într-un sezon și 50 în toate competițiile, în primul său an în fotbalul englez.

Când și unde va avea loc jocul?

Meciul va avea loc la Manchester, miercuri, 26 aprilie, la ora 22:00, cea a României, pe stadionul Etihad Stadium, cunoscut și sub numele de City of Manchester Stadium sau Eastlands.

Meciuri directe

Arsenal a pierdut ultimele șapte întâlniri cu City în toate competițiile și nu a mai câștigat la Manchester City în campionat din 2015.

Manchester City a învins-o pe Arsenal de două ori în acest sezon, cu 1-0 în turul al patrulea al Cupei Angliei și cu 3-1 în Premier League, pe Emirates Stadium, în februarie.

Ce au declarat antrenorii?

Guardiola: „Miercuri este o finală împotriva unei echipe care a fost cea mai bună echipă din Anglia până acum și care are cinci puncte în fața noastră. Este un meci masiv și important pentru noi. Știm că o victorie ne va da un pas pentru a o pune complet în mâinile noastre”.

Arteta: „Știam că trebuie să mergem la Etihad și, după aceea, vom avea cinci meciuri foarte dificile. Așa că acel meci, de miercuri, va fi foarte important. Oare va defini acest sezon? Răspunsul este nu… dacă vom câștiga mâine nu am câștigat campionatul. Va schimba probabil procentul, dar cinci meciuri în acest campionat este încă foarte dificil”.

Citește și