• Pep Guardiola încearcă să-și justifice recordul în Europa.
  • Acesta își compară recordul din Liga Campionilor cu Michael Jordan.
  • Antrenorul și-a comparat echipa Manchester City cu Michael Jordan, încercând să explice incapacitatea de a câștiga Liga Campionilor.

Fostul jucător de fotbal Guardiola a subliniat că nici marele baschetbalist Jordan nu a reușit să câștige mai multe distincții decât a obținut de fapt în cariera sa de mare succes, scrie The Independent.

Guardiola a spus că sezon de sezon, toate echipele cu care s-a confruntat sunt bune și vor să câștige: „Ambițiile mele… Nu știu care sunt ambițiile voastre sau ambițiile tuturor celor din întreaga lume de a fi perfecți peste tot, așa că ambițiile mele sunt mai jos. Îmi place să fiu în Premier League unde suntem, îmi place să fiu în Cupa Angliei și în semifinale și să fiu din nou aici. Acesta este visul meu, să trăiesc din nou. Să fiu aici, în fața voastră, într-o competiție din Liga Campionilor”.

„În fotbal, în golf, în baschet, Michael Jordan, cel mai bun atlet pentru mine în baschet, a câștigat șase titluri NBA în 16 ani. Pierde mai mult decât câștigă”, spune antrenorul.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI
CEI MAI BOGAȚI OAMENI DIN SUA

Acesta spune că toate meciurile sunt dificile. „Important este să fim aici, să concurăm bine, să dăm tot ce avem mai bun, știind că trebuie să fim perfecți pentru a încerca să obținem un rezultat bun pentru a merge în Germania. Nu mai mult de atât”, declară Guardiola.

City se află în sferturile de finală pentru al șaselea sezon consecutiv și va înfrunta marți, pe Etihad Stadium, fostul club al lui Guardiola, Bayern Munchen, dar a ajuns doar o singură dată în finală sub conducerea spaniolului, pierdută cu 1-0 în fața echipei lui Thomas Tuchel, Chelsea, în 2021.

Citește și: