• Guardiola a făcut trei schimbări în echipa care a învins West Ham weekendul trecut pentru a cuceri titlul în Premier League.
  • „Felicitări lui Manchester United pentru câștigarea Cupei Angliei”, a declarat Guardiola după meci.
  • A fost pentru prima dată când Guardiola a pierdut o finală de cupă internă în Anglia, după patru succese în Cupa Ligii și două în Cupa Angliei.

Antrenorul lui Manchester City, Pep Guardiola, recunoaște că a greșit tactica în înfrângerea din finala Cupei Angliei, scor 2-1, în fața lui Manchester United, scrie BBC.

La pauza de pe Wembley și în inferioritate numerică cu 2-0, el a inversat două dintre acestea, introducându-i pe Jeremy Doku și Manuel Akanji în locul lui Mateo Kovacic și Nathan Ake. Extrema belgiană Doku a marcat pentru City în minutul 87, dar nu a putut să revină pentru a-și apăra trofeul câștigat în fața lui United în sezonul trecut.

„Felicitări lui Manchester United pentru câștigarea Cupei Angliei”, a declarat Guardiola după meci. „Cred că planul meu de joc nu a fost bun. A doua repriză a fost mult mai bună. Am fost mai intens, în parte pentru că am fost conduși cu 2-0 și nu aveam nimic de pierdut. A fost un meci strâns. Am avut ocazii clare în a doua repriză, ceea ce nu a fost ușor pentru că ei au avut marcaj uman și au apărat buzunarele, dar am avut ocazii și, din păcate, am marcat un gol puțin cam târziu”.

Recomandări

CIUCĂ VREA CANDIDAȚI DIFERIȚI LA PREZIDENȚIALE
CRESC INVESTIȚIILE ÎN ARME NUCLEARE
ÎNCEPE EXAMENUL DE BACALAUREAT
INSIDE OUT 2 DOBOARĂ RECORDUL
PLAJELE DIN SINGAPORE, ACOPERITE DE PETROL
PUTIN ÎȘI APROVIZIONEAZĂ BUNCĂRUL

A fost pentru prima dată când Guardiola a pierdut o finală de cupă internă în Anglia, după patru succese în Cupa Ligii și două în Cupa Angliei. „Este normal ca echipele să piardă finale, dar acest sezon a fost extraordinar, luptând pentru toate trofeele într-un mod bun”, a adăugat el. „Ne vom odihni și vom reveni în sezonul următor”.

Guardiola a fost întrebat dacă echipa sa a fost leneșă, dar a răspuns: „Nu am fost prea mult timp: „Nu. Pentru deciziile mele nu am fost în pozițiile potrivite pentru a-i ataca. Greșeala mea, planul meu de joc nu a fost bun”.

Când a fost întrebat ce a încercat să facă, a adăugat: „Jucătorii știu motivul. Din punct de vedere tactic, nu a fost bine. Nu am fost bun astăzi. Planifici un joc pentru diferite poziții, dar nu a funcționat. Întotdeauna când jucăm împotriva lui United, avem controlul și am creat în a doua repriză, dar nu am fost capabili să o facem.”

Citește și