• Petronela Simiuc Pănică a făcut un master în epidemiologie în SUA
  • În timpul pandemiei, românca a vorbit la telefon cu cetăţenii infectaţi din Toledo, Ohio
  • Petronela este şi atletă şi visează să ajungă la Jocurile Olimpice de la Tokyo

Probabil că încă nu ai auzit de Petronela Simiuc Pănică, dar anul viitor s-ar putea să-i ţii pumnii în proba de 1.500 de metri de la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Tânăra din Bacău a studiat în State, la Universitatea din Toledo şi s-a specializat în epidemiologie. În acelaşi timp, i-a uimit pe americani prin calităţile sale de alergătoare. Petronela e calificată la Europenele de atletism din Polonia şi trage tare pentru a obţine şi biletele pentru Jocurile Olimpice. În timpul pandemiei, românca a lucrat la linia „Telverde” din Ohio.

”Eu sunam persoanele care erau afectate, care au fost testate pozitiv de COVID şi le dădeam vestea. La început, se primeau rezultatele undeva la 4-5-6 zile. Nu erau testările atât de rapide. Şi până îi sunam eu să îi anunţ că erau testaţi pozitiv, ei erau deja duşi la urgenţă, sub ventilator.

Recomandări

7 LOCAȚII „BRIDGERTON"
CELE MAI VECHI DOVEZI ALE FUZIUNII
MAI SLĂBEȘTE-NE
FICO ÎȘI REVINE DUPĂ ATAC
NOI IMAGINI ÎN CAZUL LUI „DIDDY"
URSULA INVESTIGHEAZĂ DIN NOU META

Ştiu sigur că acele persoane nu mai aveau mult de trăit şi asta m-a marcat şi îmi lua puţin din energie. Cu fiecare apel pe care îl făceam, închideam şi apoi mă gândeam: ştiu foarte bine că am vorbit cu o persoană care la un moment-dat a decedat. Din punctul meu de vedere, nu, nu am scăpat de virus. Virusul o să mai stea câteva luni bune. Sunt sigură că o să mai vorbim de el şi la anul”, a declarat Petronela Simiuc Pănică.