• Rafael Nadal, unul dintre cei mai buni tenismeni din istorie, a decis să se retragă la finalul anului 2024.
  • Pe 18 mai, Nadal anunța că nu va participa la Rolland Garros din cauza unei accidentări la șoldul stâng pe care a suferit-o la Australian Open.
  • Nadal: „Să nu se aștepte nimeni să câștig Australian Open. Acele zile sunt foarte îndepărtate”.

Rafael Nadal, unul dintre cei mai buni tenismeni din istorie, a decis să se retragă la finalul anului 2024.

În ciuda aparențelor, Nadal nu vrea să se retragă neapărat din cauza vârstei. Aflat la 37 de ani, spanioul a avut parte de un 2023 foarte greu. A fost obligat să anunțe „forfait” pentru turneul său preferat de Grand Slam, Roland Garros, pe care l-a câștigat de 14 ori.

Pe 18 mai anul acesta, Nadal anunța că nu va participa la turneul din capitala Franței din cauza unei accidentări la șoldul stâng pe care a suferit-o la Australian Open, în ianuarie. Nadal este acum aproape recuperat și nerăbdător să revină pe teren, însă deja și-a anunțat fanii să nu aibă pretenții de la el, pentru că nu va putea reveni la cel mai înallt nivel.

Recomandări

MACRON: EUROPA POATE MURI
PREMIERĂ MONDIALĂ ÎN AVIAȚIE
ROMÂNII SE LASĂ PĂCĂLIȚI
COP 29 VA FI DESPRE PACE
TU CE VIN BEI LA MASAS FESTIVĂ?
DEZASTRU ÎN BRAZILIA DIN CAUZA PLOILOR

„Să nu se aștepte nimeni să câștig Roland Garros sau Australian Open. Acele zile sunt foarte îndepărtate”, spune cu sinceritate cel supranumit Regele zgurii, tenisman care are în palmares 22 de titluri de Grand Slam.

În ceea ce privește retragerea sa, anunțată pentru finalul anului viitor, totul depinde de forma fizică a lui Nadal. Dacă acesta va fi sănătos, nu va putea spune „adio” terenului de tenis.

Citește și: