• Sorana Cîrstea a obţinut rezultate foarte bune în sezonul trecut la Indian Wells.
  • Cîrstea are de apărat 215 puncte la Indian Wells şi 390 la Miami, un total de 605 puncte.
  • Miza accederii în top 20 este însă şi a italiencei, care, cu o victorie ar putea ajunge pe locul 16 WTA.

Sorana Cîrstea o întâlneşte vineri la Dubai pe italianca Jasmine Paolini, în semifinala turnelui WTA de 1000 de puncte. O victorie îi poate aduce şansa de a trece pe locul 15 în clasamentul mondial, cel mai bun al carierei. Ar putea fi şi o calificare în premieră într-o finală de turneu Masters.

Partida cu italianca Jasmine Paolini, din semifinala turneului de 1.000 de puncte are o importanţă deosebită pentru româncă, din perspectiva calculelor ce se fac privind punctele pe care le are de apărat luna viitoare la Indian Wells şi la Miami Open.

Ratarea semifinalei de vineri echivalează şi cu posibila scădere dramatică a şanselor de a ajunge în viitorul apropiat în top 20. Sorana Cîrstea a obţinut rezultate foarte bune în sezonul trecut la Indian Wells, unde a ajuns în sferturile de finală, şi la Miami, unde s-a calificat în semifinală.

Recomandări

BLINKEN, AVERTISMENT CĂTRE CHINA
UNDE MERGI ÎN VACANȚA DE PAȘTE?
JOE BIDEN, DECLARAȚIE ȘOCANTĂ
O NUNTĂ CU PERIPEȚII
CÂT MAI JOACĂ NADAL
AI LIBER LA TREN

Astfel, jucătoarea de 33 de ani ar putea pierde multe puncte în clasament dacă nu repetă în Statele Unite performanţele de anul trecut.

Cîrstea are de apărat 215 puncte la Indian Wells şi 390 la Miami

Concret, Cîrstea are de apărat 215 puncte la Indian Wells şi 390 la Miami, un total de 605 puncte. Din această perspectivă, semifinala de vineri se poate dovedi o şansă unică de a ajunge în top 20.

Miza accederii în top 20 este însă şi a italiencei, care, cu o victorie ar putea ajunge pe locul 16 WTA, după ce cea mai bună clasare din carieră a fost pentru ea locul 24.

Italianca are avantajul moral al celor două victorii din întâlnirile directe, în timp ce Cîrstea vine cu un moral solid, după ce a reuşit cea mai importantă revenire din carieră, aşa cum a recunoscut chiar ea, joi, în sferturile de finală cu Marketa Vondrousova. Partida se joacă pe arena centrală, cel mai devreme de la ora 15.00.

Citește și