• Manchester City a depus o cerere de planificare pentru o extindere a Etihad Stadium în valoare de 300 de milioane de lire sterline.
  • Clubul vrea să crească capacitatea actuală de 53.400 la 60.000 de locuri prin extinderea tribunei nordice.
  • Propunerile includ un sky bar cu vedere spre teren și un loc de promenadă pe acoperișul stadionului.

Manchester City a depus o cerere de planificare pentru o extindere a Etihad Stadium în valoare de 300 de milioane de lire sterline. Clubul vrea să crească capacitatea actuală de 53.400 la 60.000 de locuri prin extinderea tribunei nordice. Propunerile includ un sky bar cu vedere spre teren și un loc de promenadă pe acoperișul stadionului, scrie BBC.

O zonă pentru suporteri cu o capacitate de 3.000 de locuri, un nou magazin și un muzeu al clubului și un hotel cu 400 de paturi au fost, de asemenea, propuse în cererea adresată Consiliului municipal din Manchester.

Clubul spune că proiectul, a cărui finalizare va dura trei ani, va crea „cea mai bună experiență pentru fani și o destinație de divertisment și agrement pe tot parcursul anului”. Cererea de planificare vine în urma unei consultări cu fanii și comunitatea locală.

Recomandări

MENIU A LA GREC
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
TURIST ÎN AL NOUĂLEA CER
MUSK FACE CONCEDIERI LA TESLA
O LUNĂ DE SCHENGEN

City spune că propunerile reprezintă o investiție de peste 300 de milioane de lire sterline în estul orașului Manchester și ar putea crea 2.600 de locuri de muncă, cu prioritate pentru persoanele din Greater Manchester.

Există, de asemenea, planuri pentru noi spații de birouri pentru companiile care doresc să lucreze în colaborare cu clubul și partenerii lor.

În luna august, City a anunțat că discuțiile se află într-o fază primară pentru extinderea tribunei nordice cu două niveluri la trei niveluri, dar cererea lor de planificare propune extinderea singurului nivel superior deasupra nivelului inferior existent.

Etihad a fost construit pentru Jocurile Commonwealth din 2002 și găzduiește campioana din Premier League din 2003.

O extindere în 2015 a adăugat 6.000 de locuri, iar în prezent terenul are a cincea cea mai mare capacitate dintre stadioanele din Premier League.

Citește și