• Pantofii au fost concepuți prin intervievarea sportivilor de top ai mărcii.
  • Apoi a venit rularea conceptelor de design prin modele A.I. pentru a genera idei de prototipuri.
  • Modelele au fost denumite ca făcând parte din colecția A.I.R.”.

Nike a dezvăluit o serie de 13 pantofi atletici hiperfuturistici concepuți pentru atleți de top precum Kylian Mbappé, folosind Inteligența Artificială, înaintea Jocurilor Olimpice de la Paris din 2024, care vor avea loc în această vară, scrie The Independent.

Evenimentul de joi de la Palais Brongniart din Paris a prezentat prototipuri de încălțăminte pentru figuri precum sprinterul Sha’Carri Richardson, maratonistul Eliud Kipchoge și starul NBA Victor Wembanyama.

Modelele în sine, care nu vor putea fi cumpărate, prezentau caracteristici dramatice, cum ar fi o spirală de țesătură care se încolăcește pe glezna pantofilor de atletism ai lui Richardson și o aripioară transparentă și țepoasă care iese din spatele modelului lui Mbappé.

Recomandări

ALICIA KEYS E NOMINALIZATĂ LA TONY AWARDS
CINE-I „DI VINĂ”?
O GENERAȚIE DE SINGURATICI
MENIU A LA GREC
UE DĂ 9 MIL € PT. CHIRURGIA CU HOLOGRAME
AVEREA LUI MUSK CREȘTE

Potrivit Nike, pantofii au fost concepuți prin intervievarea sportivilor de top ai mărcii, iar apoi rularea conceptelor de design prin modele A.I. pentru a genera idei de prototipuri.

Modelele au fost denumite ca făcând parte din colecția A.I.R.”, de la Athlete Imagined Revolution (Revoluția imaginată a atletului), un joc de cuvinte cu faimoasa tehnologie cu bule de aer a mărcii.

Compania a folosit bule umplute cu gaz în tălpile anumitor modele încă din anii 1970, devenind una dintre cele mai cunoscute caracteristici de design ale mărcii. Nu mai există cale de întoarcere”, a declarat John Hoke, directorul de inovare al mărcii, într-un comunicat de presă. Forma și funcția – întâlnesc fantezia”.

Explozia de la Paris a prezentat, de asemenea, statui îmbunătățite cu AR ale atleților Nike, precum Lebron James, o avanpremieră a kiturilor naționale ale companiei pentru diferite echipe olimpice și invitați de marcă, precum rapperul Travis Scott.

Citește și