• După luni de încercări, misiunea OSIRIS-REx a NASA a atins o etapă semnificativă.
  • Pe 10 ianuarie, un grup de tehnicieni NASA a scos în cele din urmă elementele de fixare.
  • Sonda spațială OSIRIS-REx a făcut istorie în septembrie 2023, când a devenit prima misiune din SUA care a returnat o probă de asteroid pe Pământ.

Este deschisă în sfârșit. După luni de încercări, misiunea OSIRIS-REx a NASA a atins o etapă semnificativă prin accesarea cu succes a tezaurului de material de asteroizi pe care sonda l-a colectat în timpul călătoriei sale de miliarde de mile, scrie SPACE.

Pe 10 ianuarie, un grup de tehnicieni NASA au scos în cele din urmă două elemente de fixare care au încuiat capsula cu încărcătura prețioasă, permițând oamenilor de știință acces la materialul de asteroizi, potrivit unui comunicat al NASA.

Sonda spațială OSIRIS-REx a făcut istorie în septembrie 2023, când a devenit prima misiune din SUA care a returnat o probă de asteroid din spațiu. Eșantionul a fost depozitat în siguranță într-o capsulă de returnare.

Recomandări

ELICOPTERUL LUI RAISI S-A PRĂBUȘIT
CE SE ÎNTÂMPLĂ DACĂ RAISI A MURIT
CINE ESTE EBRAHIM RAISI?
MAIA SANDU ÎȘI DONEAZĂ PREMIUL
FICO SCAPĂ DE PERICOL

Potrivit declarației NASA, cea mai mare parte a materialului de asteroizi este acum accesibilă după ce două dintre cele 35 de elemente de fixare de pe TAGSAM care nu au putut fi îndepărtate folosind instrumentele existente aprobate pentru utilizare în interiorul containerului de mostre OSIRIS-REx au fost în cele din urmă eliberate.

NASA intenționează să lanseze un catalog al tuturor mostrelor Bennu în cursul acestui an, care va permite oamenilor de știință și instituțiilor din întreaga lume să trimită cereri de cercetare, deschizând noi căi de explorare științifică.

Citește și