• Potrivit Universe Today, o călătorie pe Marte poate dura între 150 și 300 de zile, în funcție de mulți factori, inclusiv alinierea Pământului și Marte în timpul lansării.
  • Pe măsură ce omenirea se aventurează mai departe în spațiu, vor trebui inventate metode mai rapide de călătorie pentru a ne permite să ajungem la destinații îndepărtate.
  • Recordul pentru cea mai rapidă călătorie atinsă vreodată este împărtășită de cei trei astronauți de la bordul Apollo 10, care au atins o viteză maximă de 24.790 mph după ce au terminat o orbită în jurul Lunii.

Dacă oamenii doresc să călătorească în afara sistemului nostru solar, va dura mult mai mult decât călătoria de câteva luni către Marte. Sondei Voyager 1 lansată de NASA i-a luat aproape 35 de ani pentru a ajunge în spațiul interstelar și nu a fost încetinită de ocupanți umani, nevoile și echipamentele grele.

Evident, această viteză nu este fezabilă pentru explorarea umană a spațiului. În timp ce oamenii au venit cu multe idei pentru accelerarea zborului spațial, poate despre care se vorbește cel mai mult este găsirea unei modalități de a călători mai repede decât viteza luminii. Acest concept a fost explorat în multe povești SF, dar cum arată atunci când este aplicat în viața reală?

O călătorie în spațiu mai rapidă decât lumina nu este atât de simplă

Din păcate, pentru cei care visează să sară în hiperspațiu, această versiune a călătoriei în spațiu mai rapidă decât lumina nu este atât de simplă pe cât pare în Star Wars. Acest lucru se datorează faptului că legile fizicii pur și simplu nu permit acest lucru. Conform celebrei ecuații E=mc² a lui Einstein, cu cât un obiect are mai multă energie (cât de repede se mișcă), cu atât este mai mare masa (cu atât este mai greu). Asta înseamnă că un obiect cu masă, cum ar fi o persoană sau o rachetă, va deveni mai grea cu cât se mișcă mai repede. 

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Deși această creștere a greutății nu este vizibilă la viteze normale, începe să devină o problemă atunci când obiectele se apropie de viteza luminii.

Obiectele care călătoresc cu 90% din viteza luminii vor fi de două ori mai grele decât masa lor inițială. Potrivit MAIN, pe măsură ce te apropii de viteza luminii, vei deveni atât de greu încât în ​​cele din urmă nu vei putea să te miști, deoarece ar fi nevoie de o cantitate infinită de energie pentru a accelera până la viteza luminii. În acest fel, viteza luminii acționează ca o limită de viteză universală, deoarece nimic cu masă nu poate merge mai repede decât ea.