• Aceste fire pot fi utilizate pentru a crea prototipuri inovatoare.
  • De exemplu, vor să scoată pălării care vor trimite mesaje către telefonul tău, pentru a te ajuta să ajungi unde ai nevoie.
  • Practic îți face o hartă pe loc.

Cercetătorii de la Universitatea Tehnologică din Singapore au creat fire de țesătură ultra-subțiri care pot transforma hainele obișnuite în unele smart. Aceste fire pot fi utilizate pentru a crea prototipuri inovatoare.

De exemplu, vor să scoată pălării care vor trimite mesaje către telefonul tău, pentru a te ajuta să ajungi unde ai nevoie. Practic îți face o hartă pe loc. Un traseu, care te ghidează spre locul unde vrei să ajungi. Și o cămașă care servește drept ghid turistic personal în muzee. Ce e foarte interesant e că vor să folosească aceleași mașini de fabricare ca și pentru hainele tradiționale, asta înseamnă că tehnologia ar putea fi implementată la scară largă într-un viitor apropiat.

E un salt remarcabil în domeniul tehnologiei vestimentare făcut în laboratoarele din Singapore de cercetătorii de la Universitatea Tehnologică Nanyang. Firele ultra-subțiri promit să transforme hainele obișnuite în obiecte de inteligentă electronică. Această inovație deschide uși către o lume în care îmbrăcămintea nu numai că ne învelește, ci devine și o extensie a tehnologiei moderne. Un partener funcțional și inteligent în viața noastră de zi cu zi.

Recomandări

UK AR TRIMITE SOLDAȚI ÎN GAZA
AVEM PRINTRE CELE MAI MICI PREȚURI LA ENERGIE
BLINKEN, AVERTISMENT CĂTRE CHINA
VICTORIE PENTRU ALCARAZ LA MADRID
BENEFICIILE URCATULUI PE SCĂRI
UNDE MERGI ÎN VACANȚA DE PAȘTE?

Citește și