Cercetătorii au creat fire de țesături ultra-subțiri care pot transforma hainele obișnuite în haine inteligente

Cercetătorii de la Universitatea Tehnologică din Singapore au creat fire de țesătură ultra-subțiri care pot transforma hainele obișnuite în unele smart. Aceste fire pot fi utilizate pentru a crea prototipuri inovatoare.

De exemplu, vor să scoată pălării care vor trimite mesaje către telefonul tău, pentru a te ajuta să ajungi unde ai nevoie. Practic îți face o hartă pe loc. Un traseu, care te ghidează spre locul unde vrei să ajungi. Și o cămașă care servește drept ghid turistic personal în muzee. Ce e foarte interesant e că vor să folosească aceleași mașini de fabricare ca și pentru hainele tradiționale, asta înseamnă că tehnologia ar putea fi implementată la scară largă într-un viitor apropiat.

E un salt remarcabil în domeniul tehnologiei vestimentare făcut în laboratoarele din Singapore de cercetătorii de la Universitatea Tehnologică Nanyang. Firele ultra-subțiri promit să transforme hainele obișnuite în obiecte de inteligentă electronică. Această inovație deschide uși către o lume în care îmbrăcămintea nu numai că ne învelește, ci devine și o extensie a tehnologiei moderne. Un partener funcțional și inteligent în viața noastră de zi cu zi.

Citește și

Exit mobile version